Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El parc de Glòries s’estén amb un passeig sobre els túnels de la Gran Via
  • CA

La reforma de Glòries s’ampliarà amb un passeig amb zones ajardinades que s’estendrà per sobre dels túnels amb vuit carrils de circulació de la Gran Via, “un mur per al veïnat” fins ara, assenyala l’Ajuntament, i que quedarà alliberat amb l’obertura del segon túnel viari de la plaça. El passeig que l’Ajuntament defineix de “verd” es desplegarà entre els carrers Badajoz i Bilbao. Les obres tindran un cost de mig milió d’euros.

“Per fi la ciutat, després de molt de temps de treball i de moltes reivindicacions veïnals, ha començat a mirar cap a una part de la ciutat oblidada, que és tota la vessant del Besòs“, ha dit la tinenta d’alcalde Janet Sanz, que ha afegit que l’actuació se suma a la transformació que s’està fent a les Glòries. La proposta guanyadora per redactar el projecte porta per lema Arraigados al paseo, i l’ha elaborat la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les societats Esteyco TRN Taryet i JPAM Estudi dArquitectura.

Ara, els seus autors començaran a redactar el projecte executiu de forma coordinada amb els equips tècnics municipals, amb l’objectiu de tenir-lo llest a l’abril del 2023 i poder licitar les obres abans de finalitzar el mandat. Es renovaran 30.000 metres quadrats on el protagonisme serà per a les zones verdes, amb arbrat, zones de joc i estada i una via central d’uns 20 metres d’amplada.

A la part on se situen edificis d’habitatges, es preveu ubicar una vorera i un carril en plataforma única que integrarà el pas de bicicletes, trànsit local i vehicles de serveis. A l’altra banda, hi haurà una vorera, un carril d’ús local i bicicletes i un espai bidireccional per a passos d’autobusos i el tramvia.

La transformació d’aquest espai també servirà per connectar els barris del Clot, el Provençals i el Parc i la Llacuna del Poblenou. Mentre no s’executi el projecte i un cop s’hagi obert el túnel viari de Glòries en sentit Llobregat, es farà una intervenció “tàctica” que arreplegarà les peticions sorgides en el procés participatiu fet durant la primavera passada.

Més notícies
El cònsul ucraïnès a Barcelona, Vorobyov Artem / Twitter
El cònsol ucraïnès a Barcelona: “Rússia està tenint pèrdues enormes”
Notícia: El cònsol ucraïnès a Barcelona: “Rússia està tenint pèrdues enormes”
Comparteix
Vorobyov Artem assegura que els militars russos estan "desmotivats" i creu que seran derrotats
Sortida del sol espectacular un dia de febrer de 2022 | Alfons Puertas
FOTOS | La llum màgica que ha cobert Barcelona durant la sortida de sol 
Notícia: FOTOS | La llum màgica que ha cobert Barcelona durant la sortida de sol 
Comparteix
L'Observatori Fabra capta una imatge inusual de la ciutat a trenc d'alba

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa