Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cònsol ucraïnès a Barcelona: “Rússia està tenint pèrdues enormes”
  • CA

El cònsol ucraïnès a Barcelona, Vorobyov Artem, ha assegurat aquest dissabte al matí que “Rússia està tenint pèrdues enormes” davant la resistència de la població civil i de l’Exèrcit d’Ucraïna per contenir l’atac unilateral iniciat per Moscou. “Hem capturat molts militars russos. Estan molt desmotivats perquè entenen que estan cometent crims cada dia”, ha assegurat Artem en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Amb un missatge emotiu i alhora ferm, el cònsol ucraïnès s’ha mostrat convençut que l’Exèrcit rus serà derrotat. “Estem segurs de la nostra victòria, perquè ara la batalla és als carrers de la nostra capital, estan lluitant tots els homes que poden lluitar amb tota la força, amb tot tipus d’armes, des de mísssils antitancs, còctels molotov… Rebem imatges enormes dels nostres herois. Ara els herois són la població civil de la nostra pàtria i l’Exèrcit”, ha proclamat Artem, que ha afirmat que l’oposició que els soldats russos estan rebent en alguns barris de Kiev és “enorme”. “Són batalles d’una dimensió que Europa no havia vist des de la Segona Guerra Mundial”, ha descrit.

Alhora, el diplomàtic ucraïnes ha titllat el president rus, Vladimir Putin, de “dictador” que oculta la duresa de la invasió russa a Ucraïna i sostingut per la “propaganda”. “A Putin li espera ser jutjat a L’Haia, segur”, ha pronosticat Artem, fent a·lusió al Tribunal Penal Internació.

Artem ha explicat que el consolat de Barcelona ha focalitzat els seus esforços en atendre els ciutadans ucraïnesos que han quedat atrapats a Catalunya “per la cancel·lació de vols”. En aquest sentit, ha aprofitat per agrair el suport i les mostres de solidaritat de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la delegació del Govern espanyol.

El consolat d’Ucraïna a Catalunya ha fet arribar a la Generalitat unes 90 peticions d’allotjament de ciutadans ucraïnesos que estan de pas i no poden tornar a causa de la guerra, segons han explicat a l’ACN fonts del Govern. El Departament de Drets Socials ha ofert la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT) per acollir aquestes famílies i ja n’ha gestionat l’allotjament d’almenys 17 persones, la majoria turistes. En coordinació amb el consolat, s’han ofert els albergs de Barcelona, Coma-ruga, Vic i l’Espluga de Francolí. El Govern també facilitarà el desplaçament a aquests albergs en cas de necessitat.

Més notícies
Sortida del sol espectacular un dia de febrer de 2022 | Alfons Puertas
FOTOS | La llum màgica que ha cobert Barcelona durant la sortida de sol 
Notícia: FOTOS | La llum màgica que ha cobert Barcelona durant la sortida de sol 
Comparteix
L'Observatori Fabra capta una imatge inusual de la ciutat a trenc d'alba
Autobusos elèctrics de TMB / Vicente Zambrano González
Com es podrà arribar al Mobile World Congress en transport públic
Notícia: Com es podrà arribar al Mobile World Congress en transport públic
Comparteix
TMB habilitarà un servei especial de bus que connectarà la plaça Espanya amb la Fira de la Gran Via

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a febrer 26, 2022 | 10:47
    Independentista febrer 26, 2022 | 10:47
    Benvolgut, tan de bo l'encerteu. Però em sembla que no tindrem pas, tots plegats, aquesta sort
  2. Icona del comentari de: Francesc Font a febrer 26, 2022 | 10:49
    Francesc Font febrer 26, 2022 | 10:49
    En un comentari recent recordava que l'inici oficial de la II Guerra Mundial, havia estat precedida per dues agressions a l'aleshores Txecoslovàquia. L'entrada als territoris dels sudets (minoria d'estirp germànica, és cert) i després la invasió total de Txecoslovàquia. Ara, el pretès "alliberament" d'unes minories russes, primer a Crimea, cal recordar-ho, ha acabat enllaçat amb la invasió oberta de tota Ucraïna... I amb l'amenaça d'accions militars contra dues nacions veïnes de Rússia i del tot neutrals. Finlàndia i Suècia. Qui vulgui, que prengui nota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa