Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | La llum màgica que ha cobert Barcelona durant la sortida de sol 
  • CA

Una sortida de sol esborronadora. L’Observatori Fabra ha captat aquest dissabte al matí la llum subjugadora i onírica que ha cobert Barcelona a trenc d’alba. Situat al capdamunt de la capital catalana, gairebé al cim del Tibidabo, l’estació fa de lloc de guita des d’on es segueix dia a dia el temps de la ciutat i l’evolució del clima des de 1914.

La sortida de sol a Barcelona el 26 de febrer de 2022 / Alfons Puertas

Com és habitual, les fotografies que il·lustren aquest articles les ha captat Alfons Puertas, membre de la secció de meteorologia de l’Observatori Fabra. Puertas ha explicat per què Barcelona ha quedat banyada per una llum “màgica” durant un instant a trenc d’alba només arrencar aquest cap de setmana: “La breu sortida de sol d’aquest matí, deguda a l’abundant nuvolositat de tipus baix, ha anat acompanyada d’una màgica llum que fins i tot ha deixat veure un esquifit arc de Sant Martí, ja que coincideix amb alguns plugims al Sud de l’Observatori Fabra”.

L’Observatori Fabra registra la temperatura i els fenòmens meteorològics que s’esdeven a Barcelona cada dia des de fa més 108 anys. Des d’aleshores, mai no ha faltat un dia en què un membre de la secció meteorològica de la institució científica hagi pujat al Tibidabo, a 420 metres d’alçada per mirar el cel i prendre’n nota. L’Observatori Fabra custodia una de les sèries de dades meteorològiques més antigues de l’Estat espanyol, rellevant per analitzar l’evolució del clima i els possibles símptomes del canvi climàtic.

La sortida de sol a Barcelona el 26 de febrer de 2022 / Alfons Puertas

La cadena de dades de l’observatori han permès constatar que el passat gener ha sigut un dels més càlids de l’últim segle a la ciutat. Barcelona va registrar el gener passat la temperatura més alta mai documentada des de 1914 durant el primer mes de l’any a la capital. Va ocórrer l’1 de gener, quan el termòmetre va enfilar-se a 22,1 graus a les 14.40 hores. L’anormalitat no va ser un miratge d’un sol dia, atès que la mitjana mensual va fluctuar 1,4 graus per sobre de l’habitual a la ciutat al llarg de tot el gener.

Més notícies
Autobusos elèctrics de TMB / Vicente Zambrano González
Com es podrà arribar al Mobile World Congress en transport públic
Notícia: Com es podrà arribar al Mobile World Congress en transport públic
Comparteix
TMB habilitarà un servei especial de bus que connectarà la plaça Espanya amb la Fira de la Gran Via
El MWC en una edició anterior / ACN
Protecció de Dades participa al Mobile World Congress
Notícia: Protecció de Dades participa al Mobile World Congress
Comparteix
L’APDCAT participa al Four Years From Now per sensibilitzar les empreses emergents de la importància d’aplicar la protecció de dades

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cassanenc a febrer 26, 2022 | 10:43
    Cassanenc febrer 26, 2022 | 10:43
    Doncs a Cassà de la Selva, prop de Girona, la sortida de sol també ha estat espectacular, inusual. I ja fa molts anys que veig sortir el sol cada matí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa