Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com es podrà arribar al Mobile World Congress en transport públic
  • CA

Barcelona ja es prepara per retorn del Mobile World Congress (MWC), el major congrés que la ciutat acull i que enguany es presenta com l’edició del retorn a una certa normalitat, després que la pandèmia obligués a cancel·lar-lo el 2020 i que es fes només en part en format presencial el 2021. El transport públic de la ciutat també s’adapta per a l’ocasió, que s’espera que atregui entre 40.000 i 60.000 congressistes que visitin el recinte de la Fira a la Gran Via entre el 28 de febrer i el 3 de març.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà una línia especial de bus llançadora, exclusiva per als quatre dies del MWC. El servei especial d’autobús sortirà des de la plaça Espanya per connectar amb el recinte firal de la Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, sense efectuar cap aturada entremig. El bus llançadora “connectarà la plaça d’Espanya amb el recinte firal de la Gran Via els dies 28 de febrer, 1 i 2 de març de 08.00 a 20.00 hores, i el dia 3 de març entre les 08.00 i les 16.00 hores”, ha precisat TMB en un comunicat.

Alhora, TMB assenyala que una altra via d’arribada en autobús fins a la Fira de la Gran Via és la línia regular de bus H12 (Gornal – Besòs Verneda). En aquest cas, cal baixar-se a la parada de la Plaça d’Europa. “També arriben al recinte les línies regulars de bus de TMB V1 (Districte Gran Via l’Hospitalet – Av. Esplugues), 46 (Pl. Espanya – Aeroport BCN) i 65 (Pl. Espanya – El Prat)”, indica TMB.

També hi ha opció d’arribar-hi en metro. El recinte és a prop de dues estacions de la línia L9 Sud, les de Fira i Europa / Fira. La L9 Sud connecta directament amb l’aeroport del Prat, on s’han programat 6.415 vols entre el 25 de febrer i el 6 de març, coincidint amb el Mobile World Congress, informa Europa Press. Aquesta xifra representa el 78% dels vols que es van programar durant l’edició del MWC del 2019, i 4.046 operacions es realitzaran a la terminal T1, mentre que 2.369, a la T2. El nombre de seients oferts és d’1,1 milions, el 74,4% dels oferts el 2019, i la infraestructura té previst operar 147 vols privats.

A més, la L9 Sud té correspondència amb altres línies de metro que connecten amb Barcelona: L1 (Torrassa), L5 (Collblanc) i L3 (Zona Universitària), a més de l’L8, les línies suburbanes i les regionals d’FGC (Europa / Fira). A l’hora punta del matí i de la tarda, coincidint amb l’entrada i la sortida dels congressistes, l’L9 Sud es reforçarà amb més trens entre les estacions de Collblanc i Fira perquè els intervals siguin d’uns dos minuts.

Més notícies
El MWC en una edició anterior / ACN
Protecció de Dades participa al Mobile World Congress
Notícia: Protecció de Dades participa al Mobile World Congress
Comparteix
L’APDCAT participa al Four Years From Now per sensibilitzar les empreses emergents de la importància d’aplicar la protecció de dades
Mascaretes a l'autobús, durant la segona onada de contagis a Barcelona / Jordi Play
Desconvocada la vaga d’autobusos prevista durant el Mobile a Barcelona
Notícia: Desconvocada la vaga d’autobusos prevista durant el Mobile a Barcelona
Comparteix
Un acord que inclou noves gratificacions pels treballadors dels busos de TMB frena quatre jornades d'aturades parcials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa