Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desconvocada la vaga d’autobusos prevista durant el Mobile a Barcelona
  • CA

Un pacte entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), UGT, SIT i CCOO ha frenat la vaga d’atobusos que es preveia en tres franges horàries diferents del 28 de febrer al 3 de març, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC). La UGT -secció majoritària dins del comitè d’empresa dels autobusos de Barcelona- ha anunciat aquest divendres a la tarda que els representants del personal del bus de TMB han tancat “un acord favorable a la plantilla”, després de dos dies de negociacions amb la companyia depenent de l’Ajuntament de Barcelona i amb el Departament d’Empresa i de Treball de Generalitat exercint de mediador.

L’acord segellat per TMB i els sindicats que ha dut a cancel·lar la vaga compromet l’empresa pública a revisar les taules salarials de la plantilla del bus. En concret, s’actualitzarà el complement de lloc de treball, origen del conflicte laboral que abocava a noves alteracions en el transport públic de Barcelona durant el congrés del mòbil, que espera atraure entre 40.000 i 60.000 assistents després de la davallada per la pandèmia de la Covid.

El pacte que ha dissolt l’anunci de vaga preveu crear un sistema de productivitat per als personal, amb la percepció de diferents bonus per un import total de 610 euros anuals i en funció del compliment d’objectius. TMB contempla gratificar els treballadors del bus en cas d’increment de validacions de passatgers, que els viatgers puntuïn de mitjana per sobre de set punts en les valoracions sobre el servei. Els nous plusos estaran vigents entre tres i sis anys, igual que el nou conveni col·lectiu dels autobusos de TMB.

TMB ha reconegut que va deixar de transferir 25,6 milions a la plantilla del bus -formada per uns 4.200 empleats- entre 2003 i 2021 per un suposat “error” de càlcul a l’hora de liquidar el mencionat plus. Tots els sindicats amb representació al comitè d’empresa van donar suport a la vaga del passat 17 de febrer, en què exigien el pagament íntegre de la quantitat no abonada durant els últims 18 anys, a més d’altres reclamacions. UGT i el sindicat SIT han pressionat l’empresa amb noves jornades d’aturades en plenes negociacions del conveni col·lectiu i les taules salarials pendents de revisar des de 2020.

La pretensió de la convocatòria era exigir el reintegrament de tot el deute de 25,6 milions contret amb la plantilla, descobert i quantificat a finals de l’any passat. L’ocasió era propícia per a la vaga, aprofitant l’aparador del Mobile, marc habitual els últims anys de protestes de taxistes i treballadors del transport públic per visibilitzar reinvindicacions laborals tot afectant la mobilitat de la ciutat.

Més notícies
Una treballadora del servei d'atenció domiciliària de l'Ajuntament de Barcelona / Isaac Planella / Ajuntament de Barcelona
Empleades d’atenció a domicili culpen l’Ajuntament de la seva precarietat
Notícia: Empleades d’atenció a domicili culpen l’Ajuntament de la seva precarietat
Comparteix
Reclamen millores salarials, garantir la conciliació familiar i acabar amb les jornades "sense descans efectiu"
Passarel·la de moda, en una imatge d'arxiu
‘Boutiques’ assequibles de Barcelona per qui no pot anar de Fashion Weeks
Notícia: ‘Boutiques’ assequibles de Barcelona per qui no pot anar de Fashion Weeks
Comparteix
'Stores' de moda de luxe assequibles per qui no pot anar a la Setmana de la Moda de Milà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa