Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protecció de Dades participa al Mobile World Congress
  • CA

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) participarà des del pròxim dilluns fins al dijous al Four Years From Now al Mobile World Congress amb l’objectiu de sensibilitzar les empreses emergents de la importància d’aplicar la protecció de dades des de l’inici del projecte. La intenció és que també se’ls ofereixi assessorament per a implementar-la a les seves empreses. Aquest és el segon any consecutiu que l’APDCAT assisteix a aquest esdeveniment, que aquest any s’inclou en el marc del Mobile World Congress.

L’objectiu de Protecció de Dades és que aquesta cita de referència internacional serveixi per destacar la importància de tenir cura de la privacitat de les dades personals quan es posa en marxa un negoci. D’aquesta manera, l’APDCAT vol ensenyar al sector de les empreses tecnològiques les pautes que han de seguir per aplicar la protecció de dades de forma correcta per garantir els drets dels clients.

A més, l’APDCAT vol que serveixi per conscienciar sobre l’estalvi que suposa implementar la protecció de dades des del començament del procés de disseny de les aplicacions i sistemes.

A banda de dirigir la mirada a l’emprenedoria i les empreses, l’APDCAT vol posar a disposició del públic les eines i recursos relatius a la protecció de dades que Protecció de Dades ha elaborat per facilitar el compliment de la normativa.

Calendari i localització

Un dels punts a marcar en el calendari és el debat ‘Intel·ligència artificial. Una mirada ètica’ que organitza l’APDCAT per al dimarts 1 de març a les 12 hores. Tindrà lloc a la sala Beta Lab Stage del 4YFN situada al Hall 6, sala 6E10. Aquest debat pretén analitzar la necessitat d’adoptar una perspectiva ètica en el desenvolupament d’aplicacions d’intel·ligència artificial per evitar conseqüències negatives per als drets i llibertats de les persones.

La directora de l’APDCAT, Meritxell Borràs, introduirà la sessió, que comptarà amb la participació de Ricardo Baeza, director d’Investigació a l’Institut d’IA Experiencial de Northeastern University, Silicon Valley, i membre del DATA Lab del Khoury College of Computer Sciences.

Un espai propi per a l’assessorament 

A banda de l’espai per al debat, l’APDCAT comptarà amb un estand de 50 m2, el 6A58, ubicat al Hall 6, com a punt d’intercanvi permanent d’informació i assessorament. Des d’allà Protecció de Dades explicarà els principis que s’han de seguir des del punt de vista de la privacitat a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte i es resoldran els dubtes i les consultes de les persones assistents.

A més, mitjançant un codi QR, es podran descarregar materials útils per facilitar l’aplicació de la normativa vigent en protecció de dades, com ara l’aplicació per executar de manera assistida una avaluació d’impacte de protecció de dades, plantilles, models, guies i manuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa