Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Allau de solidaritat per ajudar Ucraïna: “Estem rebent molta ajuda”
  • CA

Absolutament de tot: cereals, llet en pols, cafè, galetes, té, brics de sopa, roba, medicaments i diners omplen la parròquia de Santa Mònica, al barri del Raval, on es reuneix la comunitat de creients grecocatòlics ucraïnesos a Barcelona. “Estem rebent molta ajuda”, assegura l’activista Andrii Antonovski a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). L’objectiu és evitar el desabastiment que puguin patir els ciutadans ucraïnesos al seu país d’origen, després de la guerra declarada el 24 de febrer pel president de Rússia, Vladímir Putin, al país veí. Els dos primers vehicles plens de material de primera necessitat ja han sortit de la capital catalana cap a l’est d’Europa. De fet, la via terrestre és l’única possible, ja que el tràfic aeri està tancat a Ucraïna.

Antonovski ha fet una crida a la població barcelonina per intentar enviar material de defensa. “Si algú pot portar armilles antibales per aquells que estan en zones de combat, les podran fer servir per a protegir-se”, diuen. De fet, qualsevol material que serveixi per combatre la invasió russa serà ben rebut, asseguren. A aquesta hora, els voluntaris de la parròquia de Santa Mònica alerten que cal més material sanitari, com puguin ser medicaments bàsics i productes com venes, alcohol o ibuprofens. Antonovski també diu que són necessaris productes de neteja, principalment, aquells que puguin fer servir els infants, per exemple les cremes o els sabons. També demanen sacs de dormir, bateries, llanternes, equips de cuina, màrfegues o mantes.

Els llocs establerts per l’entrega de tot aquest material són les parròquies de Sant Josep o Santa Mònica, l’església de Nostra Senyora del Perpetu Auxili o el mateix consolat d’Ucraïna. Els voluntaris també sol·liciten que algú s’ofereixi per cedir-los camions petits, per facilitar el transport de material, ja que ara per ara només disposen de furgonetes.

Des de l’esclat de la guerra, s’han produït diverses manifestacions, on a més d’ucraïnesos també hi han participat russos, units per demanar a Putin que aturi aquest atac. L’Ajuntament de Barcelona, com a gest de solidaritat, ha il·luminat la façana del seu edifici de la plaça de Sant Jaume, amb la bandera d’Ucraïna, després que el grup municipal de Junts per Catalunya ho sol·licités.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa