Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau il·lumina la façana de l’Ajuntament amb la bandera d’Ucraïna
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat que la façana de l’Ajuntament de Barcelona amb els colors de la bandera d’Ucraïna durant aquest divendres i el cap de setmana. D’aquesta forma, la capital catalana imitarà altres ciutats europees que també han tenyit monuments i altres edificis emblemàtics amb llums de colors groc i blau per solidaritzar-se amb el poble ucraïnès arran de la invasió russa.

Abans que Colau s’hi pronunciés, el grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona havia reclamat que el consistori il·lumini alguns edificis o monuments il·lustres de la ciutat amb la bandera d’Ucraïna, en senyal de suport al país europeu i de rebuig a la invasió que pateix la nació de l’Europa de l’est per part de Rússia des del passat dijous de matinada.

La líder dels juntaires a la capital, Elsa Artadi, ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que, “per tal de mostrar públicament la solidaritat de la ciutat amb el poble ucraïnès, s’il·luminin els principals edificis públics de Barcelona amb els colors de la bandera ucraïnesa, tal com han fet les grans capitals europees o el Parlament Europeu”, segons han informat fonts del partit al TOT Barcelona.

Artadi fa aquest prec a Colau després que el consistori hagi aprovat aquest divendres i per unanimitat una declaració institucional on s’insta a Rússia a la “retirada immediata” d’Ucraïna. El comunicat conjunt recorda que “Barcelona és una ciutat de pau que sempre ha dit No a la guerra i per això ara fa una crida “al diàleg” i a “treballar amb celeritat per una solució diplomàtica que posi fi a una invasió que ja ha causat el patiment de milions de persones”.

Les xarxes en fan befa

Les xarxes s’han omplert de crítiques per la decisió que han adoptat diversos països i administracions europees per fer exactament el mateix que demana Junts, il·luminar edificis institucionals amb la bandera ucraïnesa. Un d’ells, el compte de Twitter Is EU concerned? -“està la Unió Europea preocupada?”, en anglès-. Allà fan befa de la ineficàcia d’aquesta mesura, que no suposa en cap cas l’alto el foc de la guerra iniciada per Rússia. També d’altres comptes han censurat la mesura.

Alguns ucraïnesos estudien tornar al país i combatre Rússia

Alguns ucraïnesos residents a Barcelona estudia com tornar al seu país d’origen i combatre Rússia. “Qui té informació sobre com anar ara a Ucraïna? El tràfic aeri està tancat”, pregunten alguns a través de les aplicacions de missatgeria, explica al TOT Barcelona Olha Dzyuban, presidenta de l’associació ucraïnesa Djerelo. “Hi ha reunions sobre com fer classes militars, perquè ells ens maten [els russos] i hem de fer alguna cosa”, assegura. “Tot el món agafa les armes”, insisteix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Censura ? a febrer 26, 2022 | 00:08
    Censura ? febrer 26, 2022 | 00:08
    Censura ?
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a febrer 26, 2022 | 06:06
    Barceloní. febrer 26, 2022 | 06:06
    La bandera d'Ucraïna, molt bé. I la Senyera quan?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa