Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Segona nit d’acampada a plaça Catalunya contra la guerra a Ucraïna
  • CA

Els manifestants que van acampar a plaça Catalunya aquest dissabte contra la invasió russa a Ucraïna tornen a fer nit aquest diumenge en tendes de campanya al centre de Barcelona. En la primera nit es van aplegar unes 15 persones, partidàries de la resistència ucraïnesa. La segona jornada de protesta n’han sigut menys, uns tres o quatre, segons fonts de la comunitat ucraïnesa que han propiciat aquestes mobilitzacions. A primera hora d’aquest dilluns n’hi havia una desena de concentrades, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els acampats reclamen que l’OTAN intervingui al país envaït per contrarestar l’Exèrcit rus. Alhora, dos dels manifestants s’han declarat en vaga de fam i només ingereixen aigua. El campament només s’instal·la a la nit.

La matinada de dissabte a diumenge, la policia va haver d’intervenir per evitar un intent d’aldarull. Es va produir quan dos nois russos van increpar els acampats, segons ha informat Catalunya Ràdio. L’incident no va anar a més. En tot cas, els cossos policials han reforçat la presència al voltant dels consolats d’Ucraïna i de Rússia i en punts de Catalunya on viu una àmplia colònia d’alguna d’ambdues nacionalitats per prevenir eventuals enfrontaments.

Aquest dilluns és el cinquè dia de mobilitzacions a Barcelona contra la guerra a Ucraïna. Diumenge, al voltant de mig miler de persones es van congregar a la plaça Catalunya amb banderes ucraïneses, missatges contra l’atac a la nació de l’est d’Europa i proclames contra el president rus, Vladímir Putin. A les concentracions predominen els ciutadans ucraïnesos afincats a Barcelona, però també acudeixen alguns russos i bielorrussos que es declaren oposats a la intervenció militar.

L’afluència a les manifestacions contra la invasió d’Ucraïna han anat a més al llarg del cap de setmana. A més, l’agressiva invasió russa ha fet reflotar el crit del “No a la guerra” a Barcelona, tot un clam a la ciutat per protestar contra l’atac estatunidenc a l’Iraq el 2003. L’operació militar ordenada pel Kremlin ha reactivat la Plataforma Aturem la Guerra, protagonista de les multitudinàries manifestacions a la capital catalana contra la invasió estatunidenca de l’Iraq de fa 19 anys. La reconstituïda organització ha convocat una concentració pel pròxim dimecres a les 18.30 hores a la plaça Catalunya, sota el lema “No a la guerra. Les vostres guerres, les nostres morts”.

Més notícies
El prototip d'hivernacle desenvolupat per Solar Greenhouse i instal·lat a Collserola / IAAC / Pati Núñez Agency
Així és l’hivernacle futurista instal·lat a Collserola
Notícia: Així és l’hivernacle futurista instal·lat a Collserola
Comparteix
Estudiants i investigadors creen una instal·lació per produir aliments tant al camp com a terrats d'edificis
Un ordinador, un mòbil i una llibreta en un despatx | Pixabay
La via per accedir a wifi gratuït durant un any a Barcelona
Notícia: La via per accedir a wifi gratuït durant un any a Barcelona
Comparteix
Projecte pilot al districte de Sant Andreu per mitigar la bretxa digital

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa