Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La via per accedir a wifi gratuït durant un any a Barcelona
  • CA

Hi ha una via per accedir a wifi gratuït durant un any a Barcelona. Es tracta d’una campanya oberta a tres barris del districte de Sant Andreu (Congrés i els Indians, la Sagrera i Navas) per a persones que acreditin dificultats per accedir a una connexió a internet i aparells digitals, que han vingut imposant-se com un dret més, imprescindible per no aïllar-se del món actual.

El termini per presentar sol·licituds per gaudir-ne s’esgota just aquest dilluns, 28 de febrer. La promoció, en què col·labora l’Ajuntament de Barcelona, s’adreça a famílies i persones que es trobin “amb aquest dret vulnerat”, assenyala el Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica. Just en aquest equipament municipal serà on el projecte es presentarà el 31 de març, quan es donaran a conèixer les famílies i les llars que formaran part de la xarxa wifi.

El projecte forma part de la Xarxa Oberta de Barris, que arrenca al districte de Sant Andreu per possibilitar l’accés a internet a llars on manca un ordinador perquè la canalla faci els deures o els adults puguin teletreballar, que els manquin coneixements per fer anar eines digitals per a tràmits bàsics o no disposin d’accés estable a la xarxa i a la tecnologia que ja s’ha convertit en bàsica.

L’Ajuntament explica que el projecte pilot s’inicia a prop del Canòdrom, que dirigeix el desplegament del programa per “ajudar a les persones a tenir una connexió a Internet de qualitat, assegurant l’accés a la xarxa com a dret universal“. “Les persones incloses en el pilot es beneficiaran d’accés a Internet comunitari durant un any, formaran part de la xarxa oberta i contribuiran en la millora de la xarxa comunitària que es construirà”, explica el consistori. “Si és necessari, l’accés a Internet anirà acompanyat d’equip informàtic i de capacitació digital”, afegeix.

Amb el projecte pilot es vol consultar els beneficiaris per aplicar millores i estudiar com mantenir-lo al llarg del temps. Fa vuit anys ja es va estendre una xarxa lliure similar al barri del Raval per mitigar la bretxa digital.

Més notícies
La Fira de la Gran Via, preparada per al Mobile World Congress 2022 / ACN
Pinya al Mobile per tornar a situar Barcelona i Catalunya a ulls del món
Notícia: Pinya al Mobile per tornar a situar Barcelona i Catalunya a ulls del món
Comparteix
Aragonès subratlla la "força" que el congrés aporta al país abans de coincidir al sopar institucional amb Felip VI
El membre de la UAVAT Robert Manrique, amb la pissarra on anota les víctimes del 17-A que tracta de localitzar / JR
La recerca exasperant de les víctimes desconegudes dels atemptats del 17-A
Notícia: La recerca exasperant de les víctimes desconegudes dels atemptats del 17-A
Comparteix
La UAVAT ha contactat amb 21 afectats pels atemptats els últims mesos mentre l'Estat demora la recerca per indemnitzar-los

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa