Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau veta artistes russos a Barcelona que donin suport a la guerra
  • CA

El govern d’Ada Colau no vol que artistes russos que siguin partidaris de la guerra a Ucraïna actuïn a teatres i auditoris públics de Barcelona. Així ho ha expressat el tinent d’alcalde de Cultura i regidor dels comuns, Jordi Martí, aquest dimecres en una carta que ha fet arribar als responsables dels equipaments culturals públics de la ciutat per pregar que no programin espectacles protagonitzats per intèrprets que es declarin a favor de la invasió iniciada per Vladimir Putin.

“Estic convençut que aquest simbòlic granet de sorra servirà perquè la cultura russa pugui alliberar-se de qui ha dut aquest gran país a una guerra abominable”, confia Martí en la missiva que ha enviat a institucions culturals barcelonines. El Palau de la Música Catalana ja va suspendre el recital del pianista rus Denis Matsuev, que anava a actuar el 5 de març. L’ha substituït al cartell pel músic andalús Javier Perianes. El pianista rus Alexei Volodin sí que actuarà el 15 de març al Palau de la Música per condemnar la intervenció militar a Ucraïna.

“Cal reivindicar el paper de la Cultura -amb ‘c’ de caliu i calidesa sí, però també de crítica i contundència- com a eina de pau”, sosté Martí en la carta. El tinent d’Alcaldia recorda a la carta que divendres passat el ple municipal va aprovar per unanimitat una declaració institucional de condemna a la invasió russa d’Ucraïna que exigia una solució “diplomàtica” a la guerra.

En conseqüència, Martí entén que, “seguint el que desprenia” aquella declaració, la resposta que “cal donar” des de la cultura “ha de poder distingir entre l’actual govern rus i la seva ciutadania. Entre l’actual govern rus i qui expressa i difon la cultura russa”. En aquest sentit, el regidor s’adreça als responsables d’equipaments culturals públics per demanar-los que facin d’aquests complexos “un altaveu des d’on, desacomplexadament, exigir la fi dels atacs”.

Martí apunta que l’altaveu que reclama a teatres i auditoris “ha de poder mantenir” la programació amb artistes russos, “amb l’única exigència de compartir la condemna a la guerra i la defensa de la pau”, supedita. Finalment, el tinent d’alcalde convida els receptors de la carta a fer que en la seva activitat pública “aparegui simbòlicament, a través de l’expressió artística, cultural, gràfica o qualsevol altra, una referència als valors de la pau i la condemna de la guerra”.

Més notícies
Façana de l'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume / MMP
L’Ajuntament de Barcelona rebaixa el deute a valors mínims en el segle XXI
Notícia: L’Ajuntament de Barcelona rebaixa el deute a valors mínims en el segle XXI
Comparteix
El consistori acaba l'any amb la major despesa no financera executada de la història, amb un import de 2.857 MEUR
Un guàrdia civil treballant amb un ordinador / Guàrdia Civil
A judici un jove per presumptament robar 15.000 euros per Internet
Notícia: A judici un jove per presumptament robar 15.000 euros per Internet
Comparteix
A través de les tècniques 'pishing' i 'spoofing' telefònic hauria suplantat la identitat del banc per cometre el delicte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa