Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona rebaixa el deute a valors mínims en el segle XXI

L’Ajuntament de Barcelona ha rebaixat el deute públic a valors mínims en tot el segle XXI. En concret, se situa en els 816 milions d’euros, una xifra que se situa per sota del 30% (29,34%). L’any 2011, de fet, estava en el 57,9% i 1.090 milions d’euros. Des d’aleshores, només ha baixat del 30% en una ocasió més, l’any 2019, quan es va situar en el 29,6%.

El 2021 ha acabat amb una exceució del pressupost municipal del 95% En aquesta línia, el consistori acaba l’any amb la major despesa no financera executada de la història, amb un import de 2.857 milions d’euros, 209,5 milions d’euros més que l’any 2020, ha indicat l’administració pública aquest dimecres, a través d’un comunicat. “La liquidació pressupostària mostra l’elevat nivell d’execució dels comptes expansius del 2021 i reflecteix l’esforç municipal per destinar el màxim nombre de recursos a capgirar la crisi social i econòmica i, a la vegada, donar compliment als grans objectius econòmic – financers”, posa en relleu l’executiu municipal.

En concret, l’execució pressupostària es tanca amb un 94,86% en els capítols 2 i 4, on figuren les despeses en béns corrents i serveis i transferències corrents; i un 95,64% dels capítols 6 i 7, on consten les inversions reals i transferències de capitals.

Quant al pagament a empreses que treballen i fan serveis per l’administració pública, l’Ajuntament assegura que “es consolida la tendència a pagar els proveïdors amb rapidesa per assegurar la màxima supervivència empresarial”. En aquesta línia, de mitjana es paga les companyies en un termini de 18,8 dies, per sota del topall màxim que permet la llei, fixat en els 30 dies.

L’Ajuntament assegura que la “solvència financera” del consistori està avalada per les qualificacions emeses “per les principals agències de qualificació creditícia, que es manté en el màxim que poden atorgar a la ciutat, tenint en compte que està limitada per la qualificació que rep el conjunt de l’Estat”.

Nou comentari

Comparteix