Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pianista rus actuarà al Palau de la Música per condemnar la guerra

El pianista rus Alexei Volodin actuarà el pròxim 15 de març al Palau de la Música per condemnar la guerra que ha iniciat el 24 de febrer el president del seu país, Vladímir Putin, contra el país veí, Ucraïna. “Repudio rotundament l’atac de Vladímir Putin a Ucraïna i estic en contra de la guerra”, ha assegurat l’artista. Ho farà per “necessitat i responsabilitat”, diu.

D’aquesta forma, la Franz Schubert Filharmonia, el mestre Tomàs Grau i el pianista Alexei Volodin dedicaran el concert a totes aquelles persones i famílies afectades per la guerra a Ucraïna. “Estem profundament commocionats pels atacs de l’exèrcit rus dirigits directament contra la llibertat i la democràcia. La nostra solidaritat és amb tot el poble d’Ucraïna i les víctimes d’aquest conflicte”, ha assegurat Tomàs Grau, director titular i artístic de la Franz Schubert Filharmonia.

Aquesta decisió es pren després del veto de la mateixa institució a un altre pianista de Rússia que simpatitza amb els valors de Putin. El 26 de febrer el Palau de la Música Catalana justificava que suspenia el recital de Denis Matsuev per “la situació actual entre Rússia i Ucraïna”. Matsuev havia d’actuar el 5 de març, però al seu lloc finalment ho farà Javier Perianes, que “interpretarà una selecció d’obres de grans compositors com M. de Falla i F. Chopin”.

L’anunci d’aquest dimarts del Palau de la Música coincideix amb protestes pel mateix fet als voltants del Mobile World Congress (MWC), que se celebra fins al pròxim 3 de març, on es demana el “boicot” a Rússia, amb la petició de la fi dels negocis amb el règim de Putin; l’enviament de material humanitari de Barcelona a Ucraïna, que gestionen voluntaris des de la parròquia de Santa Mònica, al barri del Raval; i acampades a la plaça de Catalunya per demanar la fi de la guerra, amb la intervenció activa de l’OTAN.

Nou comentari

Comparteix