Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protestes davant del MWC per demanar el “boicot” a Rússia
  • CA

1.500 expositors omplen el Mobile World Congress (MWC) fins al 3 de març. Fora també n’hi ha d’altres aparadors. En la segona jornada d’un dels esdeveniments de tecnologia més importants del món una desena de persones s’ha concentrat a l’exterior per exigir el “boicot” a Rússia, després que el règim de Vladímir Putin hagi iniciat la guerra el 24 de febrer a Ucraïna.

Els concentrats han reclamat que cap empresa ni administració “doni suport a Rússia, que està envaint un país més petit”, ha dit Catalina Girona, una de les participants. “És David contra Goliat. Rússia està destruint un país democràtic”, ha afegit. En aquesta mateixa línia, demanen que es tanqui l’aixeta a Putin i no se li vengui al seu país cap producte tecnològic. De fet van més enllà i volen que ningú “faci negocis” amb Rússia. De totes maneres, Girona vol aclarir que l’objectiu en cap cas és anar “en contra de la població russa”, sinó contra un “psicòpata”, com defineix Putin, i contra un sistema polític “dictatorial”, qualifica.

Els participants a la protesta volen “desconnectar” Rússia, tal com figura escrit en una de les pancartes que han mostrat des de primera hora d’aquest dimarts, quan el congrés de telefonia mòbil i noves tecnologies ha obert portes. Mentre entraven els assistents al MWC cridaven “Stop Puntin”, “no tecnologia per a Rússia” i “els diners russos maten”.

Crits contra la indústria electrònica i la T-Mobilitat durant el MWC

Aquest dilluns s’ha viscut una situació similar. En aquest cas, doble concentració. Per un costat, una desena de persones s’ha concentrat per censurar la indústria electrònica i els seus estralls a tota escala; per un altre, els agents dedicats a l’atenció al client dels punts TMB han volgut denunciar al mal servei de la T-Mobilitat, que hauria de suposar una revolució en la forma de viatjar i a hores d’ara acumula nombroses deficiències, a més de retards d’anys i anys.

Mentrestant, veïns i veïnes de Barcelona s’organitzen per transportar material humanitari a Ucraïna. A hores d’ara ja han enviat dues furgonetes cap al país de l’est, carregades fins a dalt, per l’allau de solidaritat, expliquen els voluntaris de la parròquia de Santa Mònica, al barri del Raval, on es reuneix la comunitat de creients grecocatòlics ucraïnesos a Barcelona i que aquesta setmana és un dels punts neuràlgics de l’acció humanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa