Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La desconfiança cap als governs provoca l’augment de les criptomonedes
  • CA

El món de les criptomonedes i els diners digitals cada vegada estan guanyant més pes en el món. De fet, els experts asseguren que “el futur dels diners és digital” per raons vàries, però sobretot perquè la solvència d’una moneda recau en la confiança que hi diposita la gent i en els temps que vivim la gent desconfia dels governs -que són els òrgans reguladors de la moneda- i, com a conseqüència, acaben desconfiant dels diners: “Com ja hem vist en la crisi d’Ucraïna, ningú vol mantenir la moneda d’un país en guerra”, ha explicat Julia Carbajal, experta en blockchain, en una de les conferències del Mobile World Congress (MWC) aquest dimarts.

Una de les principals raons per les quals el mercat de les criptomonedes ha anat en augment és la “possibilitat de convertir-te en el teu propi banc“, ha descrit Paul Brody, líder global de blockchain. En aquest sentit, el fet de tenir un moneder digital no només permet que les teves operacions es quedin guardades per sempre al núvol -gràcies al blockchain-, sinó que també ajuda al fet que tu com a individu siguis l’únic gestor dels teus diners, “sense intermediaris”, recorda Brody. D’aquesta manera, doncs, els diners passen a ser únicament teus i, per tant, es perd la dependència de les entitats bancàries, però també dels governs.

El gran avantatge de les monedes digitals és el fet que no hi hagi cap mena de requeriment per obrir-se un compte o un moneder digital. D’aquesta manera, qualsevol persona pot invertir i en qualsevol moment. És un mercat obert sempre i això permet un gran fluxe de diners i de persones al mateix moment. Tot i això, la gent encara no està de tot preparada per fer el canvi, ja que tal com reconeix Carbajal, “les persones busquen una moneda estable i el Bitcoin encara és molt volàtil”.

Foto d'una criptomoneda / Pixabay
Foto d’una criptomoneda / Pixabay

Però, feta la llei feta la trampa, els experts també asseguren que “no és senzill comprar criptomonedes”, tal com explica Carbajal. De fet, assegura que “has de saber fer-ho i si no te’n veus capaç demanar ajuda professional“. “El fet que no hi hagi cap mena de regulació pot provocar que hi hagi moltes estafes o sigui més senzill aconseguir les dades d’algú”, lamenta Becks Perfect, directora general de la companyia Nifty World i experta en monedes digitals.

Els NFTs, el nou registre de la propietat digital

No és senzill explicar termes com els NFTs o el verb tokenitzar, però durant la conferència d’aquest dimarts, Perfect ha intentat baixar a la terra aquests conceptes que semblen sortir d’un article d’investigació tecnològica. En aquest sentit, l’experta ha remarcat que “s’han d’entendre els plantejaments bàsics per poder invertir en el món de les criptomonedes”. Així doncs, ha procedit a explicar que els coneguts NFTs són els “rebuts” que demostren que el que has obtingut et pertany, és a dir, els registres de la propietat dels actius digitals. “Són una manera veraç de demostrat que ets propietari d’alguna cosa digital”, ha esmentat.

L’expert Lars Willemse ha volgut filar més prim i ha posat l’exemple d’una obra d’art. Quan compres un quadre, el compres pel valor que té, en canvi, si compres el NFT implica que si puja o baixa el valor, aquella propietat quedarà per sempre més registrada a nom teu, encara que l’artista mori o el preu baixi. Aquest exemple es pot extrapolar a qualsevol cosa, és a dir, en paraules de l’expert “les possibilitats que s’obren davant aquesta nova manera de comprar i vendre són infinites“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: sS a març 01, 2022 | 15:30
    sS març 01, 2022 | 15:30
    No se que espera la gent a treure els calers del banc i passar-los dins del món de les finances descentralitzades. Els diners al banc estan en una pressó, fora del banc els diners son lliures. La gent ha d'aprendre a assumir riscos eficients i a moure els diners gràcies a les criptomonedes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa