Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Martí descarta ser alcaldable dels comuns si Colau hi renuncia
  • CA

El tinent d’alcalde i regidor dels comuns Jordi Martí es descarta com a alcaldable de Barcelona en Comú en cas que Ada Colau acabi renunciant a competir les eleccions municipals per tercer cop. Tot i que es desconeix encara qui encapçalarà la llista dels comuns als comicis de maig de 2023, Martí es declara convençut que el seu partit s’imposarà a les urnes i seguirà comandant l’Ajuntament, ha afirmat en una entrevista a Europa Press.

El tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Presidència evita especular sobre el futur de Colau i no es posiciona si l’alcaldessa acabarà o no sent candidata a revalidar el càrrec d’aquí a poc més d’un any. Tot i això, ha assegurat que no veu ningú més “amb l’energia desbordant” de Colau. Alhora, ha respectat que la dirigent no es vulgui pronunciar encara sobre si repetirà com a aspirant a l’Alcaldia. Colau ha posposat com a mínim fins al maig la presa de la decisió de qui serà el cap de cartell de Barcelona en Comú.

Alhora, Martí relleva ERC i PSC a la disputa de la segona plaça de les eleccions. El regidor dels comuns respon així als republicans, que sostenen que la victòria a les municipals es decidirà en un duel entre ERC i socialistes i descarten els comuns de l’equació. “És veritat que hi haurà un combat entre ERC i el PSC, per la segona posició”, replica Martí. El tinent d’alcalde opina que a ERC -soci habitual per tirar endavant els pressupostos els últims anys- i al PSC -soci de govern de Colau- els falta valentia per afrontar la transformació de la ciutat que es vanta que els comuns estan duent a terme.

Un model encara verd

“Aquesta ciutat ha obert un procés de canvi, de transformació, que no s’aturarà i que sens dubte continuaran liderant els comuns”, vaticina Martí. Pel tinent d’alcalde, Barcelona va començar una nova etapa el 2015, encara que admet que el model “no ha acabat de florir”.

Ha subratllat que les polítiques que han defensat els comuns (d’habitatge, socials, educatives i lluita contra la contaminació, entre d’altres) són les que han marcat l’agenda política, cosa que evidencia, segons ell, que cal seguir en aquesta direcció. “Quan et critiquen perquè no fas bé les coses però no critiquen els motius profunds dius: ‘Estic guanyant la partida important’, que és guanyar el convenciment que aquests elements fonamentals han de ser estructurals al model d’una Barcelona d’aquest segle”, ha conclòs.

Més notícies
El Mobile World Congress tindrà lloc al recinte de Fira a l'Hospitalet / ACN
“Molt important imatge”: les ofertes de feina discriminatòries del Mobile
Notícia: “Molt important imatge”: les ofertes de feina discriminatòries del Mobile
Comparteix
La UGT denunciarà anuncis que exclouen candidats segons l'aspecte, l'alçada i el sexe
L'alcaldessa Ada Colau, disfrassada de veneciana, a la rua de carnaval de la Sedeta / Instagram
Colau envia un missatge a Putin des de la rua de carnaval
Notícia: Colau envia un missatge a Putin des de la rua de carnaval
Comparteix
L'alcaldessa es disfressa de veneciana i es posiciona contra la guerra d'Ucraïna a la desfilada de la Sedeta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa