Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ha d’acollir refugiats ucraïnesos?
  • CA

La guerra de Rússia contra Ucraïna avança. El segon dia de la invasió segueix amb les tropes russes avançant imparables i s’acosten a la capital, Kíev. Fonts de l’Estat Major General de les Forces Armades ucraïneses han confirmat que els tancs russos estan a només 33 kilòmetres del centre històric de Kíev. Segons diversos mitjans aquesta nit s’han sentit almenys dues grans explosions a la capital i una tercera als afores.

Davant d’aquesta situació, les mostres de rebuig a la guerra són nombroses. “Des de Barcelona condemnem la intolerable agressió del govern de Putin contra Ucraïna i enviem tota la solidaritat a la població ucraïnesa”, ha dit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Barcelona està compromesa amb la pau i sempre ha aixecat la veu contra la guerra. Continuarem defensant la diplomàcia i el dret internacional en el marc de Nacions Unides per posar fi a un conflicte que pot causar un enorme patiment”, ha afegit, a través d’un missatge enviat a Telegram. De la mateixa manera, la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha condemnat els fets.

I més enllà del rebuig i el retorn del No a la guerra que va fer vibrar la capital catalana amb manifestacions multitudinàries fa 18 anys, abans de l’atac unilateral dels Estats Units a Iraq, les accions. L’Ajuntament s’ha ofert a acollir els exiliats ucraïnesos que intenten fugir del país. El regidor de Drets Socials, Marc Serra, ha anticipat que la capital catalana s’ofereix a acollir els refugiats ucraïnesos “que faci falta” després de l’atac de Rússia contra Ucraïna que ha ordenat el president rus, Vladimir Putin, i que afecta diferents ciutats del país. El regidor ho ha anunciat en declaracions a betevé recollides per Europa Press.

La Generalitat ha fet la mateixa petició. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que a Catalunya hi ha més de 22.000 ucraïnesos i ha afirmat que el Govern es coordinarà “amb Europa i la comunitat internacional” per respondre a la situació de conflicte. D’aquesta forma, l’executiu s’ha posat en contacte amb el govern espanyol per oferir col·laboració en l’acollida la i minimització dels efectes negatius que pot tenir la guerra per l’economia catalana i també des d’un punt de vista social.

Polls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa