Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ucraïnesos fan reflotar el “No a la guerra” a Barcelona
  • CA

La comunitat ucraïnesa a Barcelona es mobilitza a la ciutat i recupera el crit del “No a la guerra”, que va fer vibrar la capital catalana amb manifestacions multitudinàries fa 18 anys, abans de l’atac unilateral dels Estats Units a Iraq, amb suport britànic i espanyol. Ara, davant de l’operació llampec de Rússia contra el país de l’est d’Europa, ciutadans d’Ucraïna han recuperat el mateix clam aquest vespre, en una marxa convocada d’urgència al centre de Barcelona que ha acabat a la plaça Catalunya. Als manifestants s’han afegit també barcelonins que han demanat que s’aturi la invasió i que s’apliquin sancions contra el govern del president rus, Vladimir Putin, que ha obert foc aquesta dijous a la matinada.

Unes 600 persones s’han concentrat a la plaça Catalunya per condemnar l’ofensiva militar de Rússia a Ucraïna. Els concentrats, majoritàriament persones ucraïneses que viuen a Catalunya, han desplegat una gran bandera del seu país enmig de la plaça i han entonat proclames en contra de Putin. Alhora han demanat sancions per Rússia i que s’aturi la guerra. Durant la concentració s’ha sentit l’himne ucraïnès i s’han vist cartells amb inscripcions com ara ‘Avui Ucraïna, demà Europa’, ‘Stop Putin’, ‘No a la guerra a Ucraïna’ o ‘Putin assassí’, entre d’altres. Alguns dels concentrats estaven visiblement commocionats.

Alhora que es manté en contacte permanent amb els seus familiars a Ucraïna, la colònia del país a Barcelona prepara noves accions de protesta, amb què vol donar a conèixer la situació que els seus coneguts estan patint dins de la nació de l’est d’Europa. Un grup d’ucraïnesos residents a Barcelona han convocat una nova concentració aquest divendres a les 09.00 hores del matí, davant del consulat rus, a l’avinguda Pearson, al barri de Pedralbes.

No és l’única concentració contra la conflagració que s’ha organitzat en les darreres hores a Barcelona, on viuen 5.310 ucraïnesos. Alguns ciutadans del país residents a la capital ja s’han aplegat aquest dijous al matí davant del consulat de Rússia a la capital catalana. Alguns residents russos han acudit a donar-los suport i han expressat el seu estupor per les imatges de pànic i destrucció que ha originat l’atac rus, que ja ha provocat desenes de morts a Ucraïna. Les autoritats europees han definit l’operació com la major amenaça a l’estabilitat del continent des del final de la Segona Guerra Mundial.

Més notícies
L'Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP
Els ocellaires de la Rambla busquen una via al Parlament per evitar tancar
Notícia: Els ocellaires de la Rambla busquen una via al Parlament per evitar tancar
Comparteix
Necessiten recollir 50.000 signatures per tramitar una ILP que els reconegui patrimoni cultural immaterial
El director general de GSMA, John Hoffman / Aina Martí / ACN
Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029
Notícia: Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029
Comparteix
Foment del Treball premia John Hoffman, que no aclareix si es renovarà el contracte del MWC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa