Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029
  • CA

Catifa vermella de l’empresariat barceloní al Mobile per convèncer els seus responsables per allargar l’estada del congrés més important que la capital catalana acull. Foment del Treball ha distingit al màxim responsable del MWC, John Hoffman, a qui ha atorgat la medalla d’honor commemorativa dels 250 anys de la patronal empresarial aquest dijous en un acte en què han predominat les peticions al conseller delegat de l’entitat organitzadora del congrés, GSMA, per estendre la relació del certamen i Barcelona més enllà de 2024, quan finalitza el contracte vigent, i prorrogar-lo fins a 2029.

El president de l’organització empresarial, Josep Sánchez Llibre, ha dit que espera “celebrar en els propers mesos” la renovació del Mobile per cinc anys més. Al seu torn, el directiu, que s’ha mostrat emocionat pel reconeixement, no ha fet cap referència a la renovació de contracte. Amb tot, ha assegurat que la història del congrés “no s’ha acabat”. “El futur és lluminós”, ha afirmat.

El futur més immediat passa per la inauguració d’una nova edició de la fira de telefonia mòbil la setmana que ve. Hoffman ha previst que entre 40.000 i 60.000 congressistes vinguin a Barcelona del 28 de febrer al 3 de març. “Encara que no hem tornat als dies previs a la pandèmia tindrem una bona arrencada amb el MWC 22”, ha dit. L’impacte econòmic que s’espera d’aquests quatre dies de congrés en llocs de feina, negocis i despesa dels visitants és de 240 milions d’euros per Catalunya.

El directiu ha recordat que cinc anys després d’aterrar a la capital catalana la cúpula de GSMA va buscar localitzacions alternatives en més de 40 ciutats, però van decidir quedar-se per “la forta aliança publicoprivada” de Barcelona. Segons el director de GSMA, Barcelona ha evolucionat de la mà del congrés. En aquest sentit, ha detallat l’evolució del sector tecnològic a la capital catalana, que ha crescut des de les 11.000 empreses del 2011 a les 66.700 companyies registrades el 2020. De la mateixa manera, ha remarcat el “creixement dramàtic” de la comunitat d’start-ups, que ha passat de les 690 empreses emergents del 2015 a les 1.900 de l’any passat.

Al seu torn, Sánchez Llibre també ha lloat el compromís de John Hoffman amb la ciutat. “Sens dubte, el MWC ha estat la gran fira que ens ha situat a l’avantguarda mundial i ha demostrat que es pot confiar en Barcelona”, ha dit el president de Foment, que s’ha referit al directiu com “la persona més important per aconseguir aquesta renovació” de contracte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa