Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ocellaires de la Rambla busquen una via al Parlament per evitar tancar

Les parades d’antics ocellaires de la Rambla busquen la via per aturar el tancament imminent que l’Ajuntament de Barcelona ordena, a les portes de la reforma del passeig més popular de la capital. Propietaris i treballadors intenten trobar una drecera a través del Parlament, presentant una Iniciativa Lesgislativa Popular (ILP) perquè se’ls reconegui com a patrimoni immaterial de la ciutat, la mateixa qualificació que el consistori vol atorgar a l’activitat de comerços emblemàtics per blindar-los i evitar que tanquin. Per aconseguir que la proposta arriba a tramitar-se a la càmara catalana, els ocellaires han de recollir 50.000 adhesions.

Els antics ocellaires de la Rambla han presentat aquest dijous al matí al Parlament la documentació per tramitar la ILP per ser considerats patrimoni cultural immaterial. Si obtenen aquesta catalogació, esperen poder fer front a l’amenaça immediata del desnonament que els ha comunicat l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta petició vehiculada a través del Parlament s’afegeix a la petició de mesures cautelars i al recurs d’alçada que el col·lectiu també ha presentat en els darrers dies per intentar frenar el seu desnonament. Algunes de les parades ja tenen caducat el termini de 30 dies que els va donar l’Ajuntament per entregar les claus dels seus negocis voluntàriament per evitar el desnonament i a la resta els vencerà el termini en els pròxims dies.

Per aconseguir-ho, els ocellaires inicien una recollida de signatures a les seves parades ubicades a la Rambla per intentar assolir les 50.000 signatures necessàries perquè es pugui iniciar la tramitació parlamentària. Una quantitat ja obtinguda anteriorment quan el conflicte va esclatar, al final del mandat de l’alcalde Jordi Hereu, i els ocellaires van recollir fins a 80.000 signatures presencialment.

Els antics ocellaires insisteixen que “no és lògic” que l’Ajuntament els vulgui desnonar sense que hi hagi cap sentencia judicial. “Davant la divergència, qui ha de dir si les nostres llicències estan caducades són els jutges”, i afegeixen que “un ajuntament democràtic hauria d’esperar que els jutjats decidissin en comptes de tirar pel dret i deixar sense feina a 100 famílies que formen part del patrimoni humà de la Rambla. No volen esperar perquè saben que perdran”.

Més notícies
El director general de GSMA, John Hoffman / Aina Martí / ACN

Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029

Notícia: Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029
Comparteix
Foment del Treball premia John Hoffman, que no aclareix si es renovarà el contracte del MWC
Notícia: Els empresaris preguen al Mobile que es quedi a Barcelona fins al 2029 - Mobile
Recreació del bloc de pisos públics que es construeix a Glòries / Ajuntament de Barcelona

Colau presumeix de construir el bloc més gran de pisos públics de l’Estat

Notícia: Colau presumeix de construir el bloc més gran de pisos públics de l’Estat
Comparteix
L'Ajuntament comença les obres de 238 pisos al voltant de la plaça de Glòries
Notícia: Colau presumeix de construir el bloc més gran de pisos públics de l’Estat - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa