Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau presumeix de construir el bloc més gran de pisos públics de l’Estat

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a construir “l’edifici més gran d’habitatge públic” de l’Estat, ha presumit la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, en l’inici de les obres de la promoció, al voltant de la plaça de Glòries. Es preveu que, quan s’acabin d’edificar, als nous pisos visquin més de 800 persones.

Aquesta nova promoció, a la qual es destinarà 44 milions d’euros, està formada per quatre edificis en un únic conjunt. Del total de 238 habitatges, 125 seran de lloguer protegit i 113 de dret de superfície i està previst que les obres durin uns 30 mesos. L’edifici s’alçarà a l’illa delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells, i s’obrirà, per una banda, sobre el parc de la Canòpia Urbana i, de l’altra, sobre el mercat dels Encants.

El projecte, coordinat pel grup d’arquitectes Cierto Estudio, està format per quatre blocs que componen dos cossos diferenciats, de diferents alçades, i tots dos disposaran de dos patis interiors per a l’ús veïnal des d’on es podrà accedir als habitatges. La distribució “permetrà reforçar el sentiment de comunitat entre els diferents blocs”, sosté l’Ajuntament, ja que podran compartir zones comunes.

Dels 238 pisos, 128 seran de tres habitacions, 97 de dues i 13 d’una, i totes tres tipologies compartiran una concepció d’espais amb perspectiva de gènere, en el sentit que desapareix qualsevol jerarquia entre les estades i la disposició prevista permet adaptar-se a nous models familiars i de convivència.

També destaca la seva estratègia ambiental que es basa, d’una banda, en la reducció de l’impacte ambiental mitjançant l’ús de fusta a l’estructura d’un dels blocs i, de l’altra, a la reducció de la demanda d’energia de calefacció i refrigeració mitjançant mesures passives i un sistema de climatització centralitzat d’alta eficiència. A més, els edificis comptaran amb cobertes verdes, mecanismes de reaprofitament d’aigües grises i plaques fotovoltaiques a la coberta per generar energia renovable.

Més notícies
Ucraïnesos manifestant-se contra la guerra davant del consulat rus de Barcelona / Albert Cadanet / ACN

Barcelona s’ofereix a acollir els refugiats ucraïnesos “que facin falta”

Notícia: Barcelona s’ofereix a acollir els refugiats ucraïnesos “que facin falta”
Comparteix
L'Ajuntament es declara preparat per si cal allotjar exiliats
Recreació virtual del projecte de biblioteca de l'Estat a Barcelona que va guanyar el concurs de 2010/ Estudi Nitidus

Un enderroc desencalla la biblioteca de l’Estat a l’estació de França

Notícia: Un enderroc desencalla la biblioteca de l’Estat a l’estació de França
Comparteix
El ministeri de Cultura anuncia la primera licitació del projecte al març i l'inici d'obres a l'estiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa