Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament trenca relacions amb el consolat rus a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona no assistirà a cap acte oficial convocat pel Consolat General de Rússia a Barcelona ni tampoc no convocarà els seus representants a cap acte oficial del consistori. Així ho ha comunicat per carta aquest dijous. “Seguirem prestant assistència necessària per donar suport a la comunitat russa a BCN però no participarem ni convocarem a actes oficials. Esperem reprendre-les aviat amb una Ucraïna democràtica i en pau”, diu la missiva signada per Laia Bonet i adreçada al cònsol general, Aleksandr Pankov.

En la carta se li comunica que en el ple del 25 de febrer de l’Ajuntament es va adoptar per unanimitat una declaració institucional de “comdenma de la invasió militar il·legal de la Federació Russa a Ucraïna”, de manera que, l’Ajuntament, “en nom de la ciutadania de Barcelona, ha reclamat la fi immediata de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes russes del territori ucraïnès”.

“A partir d’avui, i fins que no cessi la invasió il·legal i retorni la pau al país, l’Ajuntament de Barcelona no participarà en actes convocats pel consolat, ni convidarà els representants diplomàtics de la Federació Russa en reunions i actes convocats per l’Ajuntament”, aclareix la carta.

En el text també es deixa clar que els ciutadans russos que resideixen a Barcelona no seran exclosos i deixats de la mà de déu: “Barcelona és una ciutat oberta, diversa i compromesa amb els drets humans, i la comunitat russa en seguirà formant part”. En aquet sentit, diu Laia Bonet en nom del consistori, “no deixarem de prestar l’assistència tècnica necessària per al funcionament dels serveis del consolat per a la comunitat russa a Barcelona.

L’escrit conclou amb un missatge de Bonet al cònsol: “Amb l’esperança que ben aviat podré tornar a adreçar-me a vostè per reprendre les relacions institucionals, reestablerta ja la pau i la democràcia a Ucraïna”.

Carta enviada al consolat de Rússia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa