Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cònsol ucraïnès a Barcelona alerta d’una “catàstrofe nuclear” a Europa

El cònsol ucraïnès a Barcelona, Artem Vorobyov, ha alertat aquest dijous d’una “catàstrofe nuclear” que vagi més enllà d’Ucraïna si no es fa res per aturar el president de Rússia, Vladímir Putin. “Només així podrem protegir la població civil, protegint les instal·lacions nuclears al país; si no, hi haurà una catàstrofe nuclear i la patirem tots“, ha advertit, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

“Seria molt determinant i extremadament important per a nosaltres”, ha insistit Vorobyov, que ha recordat que aquest divendres està prevista una reunió del consell de l’OTAN a Brussel·les, on es podria debatre aquesta mesura, que suposa la prohibició de circulació en l’espai aeri d’un país, en aquest cas, d’Ucraïna.

Segons el cònsol, el que està fent Europa “no és suficient” i ha remarcat que Rússia, amb “un dels exèrcits més poderosos del món”, està atacant infraestructures i civils a Ucraïna “amb tot l’arsenal que tenen”. Vorobyov ha agraït tot el suport rebut pel que fa a ajut humanitari i d’enviament d’armes i ha fet una crida a treballar “tots junts” perquè, segons assegura, és “l’única manera de vèncer els enemics”.

Des de l’esclat de la guerra a Ucraïna, el passat 24 de febrer, Barcelona s’ha mobilitzat per oferir ajuda a les famílies afectades per la invasió russa. De fet, és viu una autèntica allau de solidaritat per ajudar aquest país de l’est d’Europa, segons afirmen voluntaris de la parròquia de Santa Mònica, al barri del Raval, on es reuneix la comunitat de creients grecocatòlics ucraïnesos a Barcelona. Estan rebent de tot: menjar, calçat, vestimenta, medicaments, material de defensa, material sanitari… Així mateix, un grup reduït de persones han acampat a la plaça de Catalunya, almenys els primers dies des de l’esclat de la guerra, en senyal de protesta contra l’atac de Rússia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a març 03, 2022 | 18:33
    Observador març 03, 2022 | 18:33
    Doncs és possible.

Nou comentari

Comparteix