Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els assistents al MWC, conscients que arrenca una edició discreta: “No serà el mateix”

Els assistents al Mobile World Congress d’aquest 2021 són conscients que l’edició d’enguany queda lluny de la magnitud de les anteriors. Si bé alguns diuen sentir-se “sorpresos” per la quantitat d’assistents, la majoria entreveuen una edició discreta. “Confiem que sigui igual d’exitosa, però no serà el mateix“, comenten els congressistes entrevistats a les portes del recinte de l’Hospitalet de la Fira de Barcelona. Tots coincideixen, però, que la celebració del MWC és “una bona notícia” per al sector de la telefonia mòbil i el turisme de negocis, més d’un any després que el congrés se suspengués per la crisi de la Covid-19.

El Mobile s’allargarà fins dijous 1 de juliol i s’hi esperen uns 35.000 assistents virtuals i presencials. Aquest dilluns, ha quedat lluny la imatge de l’allau de congressistes que cada finals de febrer inundaven l’entorn del recinte Gran Via de la Fira amb motiu del Mobile. El col·lapse habitual de l’entorn del recinte ha quedat substituït aquest cop per un formiguer intermitent d’empresaris equipats amb mascareta ffp2 i una prova que acredités que un resultat negatiu de Covid. Molts d’ells, buscaven confosos a primera hora on era el punt de testeig.

Un assistent al MWC 2021 en el moment de mesura de la temperatura abans d’entrar al recinte / ACN

Edició estranya

Mesures de seguretat a banda, els assistents consultats han coincidit en mostrar una barreja d’incertesa i gratitud davant una edició de format reduït. Han admès incertesa per la reducció d’assistents i la manca de grans companyies presencials, si bé tots han assegurat que és “un gran plaer” reprendre grans esdeveniments com el MWC a Barcelona. “Era necessari reactivar-ho”, ha subratllat la Carlota, una congressista mallorquina que ha augurat que, malgrat el muntatge de mínims, aquest serà “un gran Mobile”. “És cert que portem menys feina que altres edicions, però hem de tenir en compte que venim de la cancel·lació de l’any passat, així que tot el que aconseguim estarà més que bé”, ha afegit.

Unes bones sensacions que han compartit en Simon i en Ging, empresaris francesos i xinesos, preguntats a les portes del recinte just abans de superar els diferents controls d’accés. Tots dos han destacat la importància de poder retrobar-se amb altres companyies per reprendre els negocis que la pandèmia va deixar en stand by el febrer del 2020. “És cert que hi ha molta menys gent, però segur que serà una edició interessant“, han assenyalat, mentre han apuntat que el viatge fins a Barcelona no els ha estat excessivament dificultós en comparació al periple que superar per volar fa pocs mesos calia.

La zona de proves anti Covid al MWC 2021 / ACN

Des de l’organització, GSMA ha augurat que “l’èxit” d’aquesta edició del Mobile no rau tant en el nombre d’assistents i empreses participants, si no en el fet de poder celebrar el gran esdeveniment. Segons els càlculs de la companyia, fins dijous el MWC podria reunir uns 35.000 assistents, mentre ha evitat estimar quin podria ser l’impacte econòmic donada l’anomalia d’aquesta edició marcada per la Covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa