Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retirada una furgoneta que circulava amb gairebé 2.000 quilos de sobrepès
  • CA

La Guàrdia Urbana ha retirat una furgoneta que circulava per Barcelona superant de molt el pes màxim que podia carregar. La policia ha explicat que excedia en 1.870 quilos la massa màxima permesa per transitar-hi.

El cos ha explicat en un missatge a Twitter que una patrulla de la Guàrdia Urbana a les Corts es va adonar que el vehicle circulava amb dificultat per anar molt sobrecarregat. Els agents van aturar el conductor i van comprovar que la cabina de la furgoneta anava fins a dalt de material de construcció. A l’interior del vehicle es van trobar un munt de tanques, un sac de runa, maquinària, recipients i altres estris de treball.

La furgoneta va ser immobilitzada per suposar “un perill potencial” per a la resta de conductors, ha expressat el cos, que ha afegit que ha aixecat denúncia pels fets. La policia ha traslladat el vehicle a un punt verd per pesar el vehicle. La prova ha confirmat les sospites dels agents: amb la càrrega que duia a sobre, la furgoneta acumulava un pes total de 5.730 quilos, sobrepassant la massa autoritzada en més d’un 50%.

Excés de feina

Per altra banda, la Guàrdia Urbana també ha explicat que ha obert una investigació per un presumpte delicte de falsedat documental després d’inspeccionar un camió a Barcelona. En aquest cas, la policia ha comprovat que s’havia manipulat el disc diagrama, on es registra el temps de circulació, d’aturada, la distància recorreguda i altres dades.

El cos ha explicat que, tot i que els agents van inspeccionar el vehicle mentre circulava, el disc indicava que es trobava en descans. La incongruència podria ser indici que el conductor efectuava més hores de feina de les que pertocava i de les que s’aconsellen per prevenir que l’esgotament atiï el risc de patir accidents. La Guàrdia Urbana ha detallat que s’havia modificat el disc diagrama instal·lat al tacògraf amb un imant.

Més notícies
La zona d'andanes i de vies de l'estació de França / Jordi Play
Viatges gratuïts en tren perquè refugiats ucraïnesos arribin a Barcelona
Notícia: Viatges gratuïts en tren perquè refugiats ucraïnesos arribin a Barcelona
Comparteix
Renfe ofereix bitllets als exiliats perquè arribin fins a la capital catalana i, des d'aquí, es desplacin a altres destins
Escombriaires pujats a la part posterior del camió de la brossa per fer la recollida selectiva porta a porta / Carlota Serarols
La bonificació en la recollida de residus porta a porta arriba a Sarrià
Notícia: La bonificació en la recollida de residus porta a porta arriba a Sarrià
Comparteix
L'Ajuntament vol reduir un 30% la taxa de recollida de deixalles als veïns que reciclin la fracció orgànica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa