Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Restricció a la circulació de vehicles al Raval durant nou hores al dia

El districte de Ciutat Vella desplegarà en els propers mesos un paquet de mesures que modificarà la mobilitat del barri del Raval, al centre de Barcelona. El propòsit és reduir el trànsit en vehicle privat dins d’una trama de carrers estrets i estimular els desplaçaments a peu i en bicicleta. Dins del conjunt de canvis que l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest diumenge, s’inclou la restricció a l’accés i la circulació en vehicle al Raval. El trànsit es limitarà de 07.00 a 09.00 hores i de 14.00 a 21.00 hores a partir de l’1 de gener, quan es prohibirà entrar al barri en vehicle propi, excepte en el cas de veïns, conductors amb plaça de pàrquing i altres vehicles autoritzats.

“D’aquesta manera, es prioritza els moviments a peu i en bicicleta dels i les veïnes en els horaris de més afluència, com l’entrada i sortida de les escoles”, confia l’Ajuntament. El Raval és el barri més dens en població de Ciutat Vella, amb 433 habitants per hectàrea, que aplega alhora nombrosos comerços i punts d’interès turístic.

Així mateix, s’altera el sentit de la marxa a trams de 15 carrers del Raval. Les variacions s’implantaran de forma esgraonada. Els primers canvis s’introduiran a mitjans de gener, quan el sentit de la marxa es modificarà a trams dels carrers Torres i Amat, Joaquim Costa, Tigre, Lleó, Lluna, Doctor Dou i Elisabets. Els següents seran a començaments de febrer, a trams d’Erasme de Janer, Carme i Riera Baixa. Els últims a variar de direcció seran trams de Nou de la Rambla, Santa Madrona i Arc del Teatre, a mitjans de febrer.

Menys temps per a la descàrrega

Alhora, es redueix la franja en què s’autoritza la càrrega i descàrrega als vehicles de transport de mercaderies. La franja de tarda es suprimirà a partir del segon trimestre de 2022. L’eliminació anirà acompanyada de la creació de 213 noves places de càrrega i descàrrega repartides pel barri. L’objectiu és evitar els aparcaments irregulars per abastir de mercaderies i que acostumen a fer la guitza als veïns amb soroll, embussos i dificultats per moure’s pel carrer.

El districte de Ciutat Vella també preveu completar durant el 2022 la xarxa de carrils bici interior del Raval. Queden set trams pendents de finalització. Un cop que s’enllesteixin, quedaran connectats amb la xarxa de trànsit en bicicleta de la resta de la ciutat.

Més notícies
Motocicletes aparcades a Barcelona / Jordi Play

Mor un motorista al caure de la moto en un accident a Sarrià

Notícia: Mor un motorista al caure de la moto en un accident a Sarrià
Comparteix
Una altra persona acompanyava la víctima en la motocicleta i ha resultat ferida lleu en la caiguda
Notícia: Mor un motorista al caure de la moto en un accident a Sarrià - Mobile
Cotxes i motos circulant a Barcelona / Europa Press

Aquest és el tram tancat al trànsit per una avaria a la Gran Via

Notícia: Aquest és el tram tancat al trànsit per una avaria a la Gran Via
Comparteix
La reparació d'una canonada de gran diametre altera la circulació durant el cap de setmana
Notícia: Aquest és el tram tancat al trànsit per una avaria a la Gran Via - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Paco Lafuente a desembre 19, 2021 | 18:07
  Paco Lafuente desembre 19, 2021 | 18:07
  adeu negocis, adeu...
 2. Icona del comentari de: TOM a desembre 19, 2021 | 20:51
  TOM desembre 19, 2021 | 20:51
  Aquests de l'ajuntament cada vegada mes tarats...........no tenen solució
 3. Icona del comentari de: Jordi Martí a desembre 20, 2021 | 06:52
  Jordi Martí desembre 20, 2021 | 06:52
  Més misèria, pisos ocupats, gent que no genera riquesa, la ronda está plena de gent fumant porros, i dormint per terra i ara també el compte Borrell, no hi ha solució, ni cent anys enrera haviem estat tant malament, no existeix la justícia, la llei contra qui te algo o genera valor, molt de compte es un nou model de vida abocat a un despropósit sense precedents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa