Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana rescata dos gossos abandonats feia dies en un cotxe

La Guàrdia Urbana ha rescatat aquest dijous dos gossos a l’Eixample “que portaven diversos dies dins un cotxe estacionat a la via pública i amb greus signes d’abandonament”, ha informat la policia local a través de les xarxes socials. “Els animals ja es troben ben atesos al CAACB [Centre d’Acollida d’Animals de Companyia] i el seu propietari denunciat penalment“, han afegit, després que el propietari dels animals es presentés davant de la comissaria.

“Quan els agents van aconseguir obrir el vehicle la temperatura a l’interior era molt alta“, han precisat fonts de la Urbana al TOT Barcelona. A les imatges difoses per la policia s’observen dos gossos de color negre. Un dels dos és de tamany reduït i l’altre és més gran. També es pot veure com els gossos han estat alimentats, almenys amb aigua.

El CAACB és el màxim òrgan responsable d’ocupar-se i vetllar pel benestar dels animals fins que es retroben amb les seves famílies o, d’altra banda, puguin ser adoptats, tal com detalla l’Ajuntament al seu web oficial. Aquest equipament compta amb un equip d’una vintena de professionals cuidadors, veterinaris, experts en medicina del comportament, dinamització del voluntariat i personal d’oficina, “que s’encarrega de l’atenció integral dels animals en adopció”. “Més de cent cinquanta voluntaris col·laboren amb el centre d’una manera altruista, fent-se càrrec de treure a passejar els gossos i de jugar amb els gats i entretenir-los”, afegeix el consistori.

La Guàrdia Urbana rescata dos gossos abandonats feia dies en un cotxe aparcat a l'Eixample / Guàrdia Urbana
La Guàrdia Urbana rescata dos gossos abandonats feia dies en un cotxe aparcat a l’Eixample / Guàrdia Urbana

Alhora, l’Ajuntament disposa d’un web on buscar animals de companyia perduts. A hores d’ara, segons recull aquesta pàgina d’Internet, que forma part del web oficial del consistori, no consten animals domèstics perduts. Barcelona és una “ciutat amiga dels animals”, presumeix el consistori. Com a mínim, ho és des del 1998, quan es va decidir protegir-los i atorgar-los drets.

Els gossos disposen d’una xarxa d’equipaments que, en el seu conjunt, ocupen un espai superior als 700 metres quadrats. Allà poden córrer, jugar i fer les seves necessitats. En total, aquests animals compten amb un total de 110 àrees protegides per ells, repartits per tots els districtes i barris de la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix