Un informe d’Interior diu que Desokupa no té llicència de seguretat però pot dissenyar poliesportius

L’empresa, anomenada Consciencia y Respeto 1970, S.L. al registre mercantil, només té un empleat amb llicència de vigilant

Desokupa, la polèmica empresa de desallotjaments extrajudicials, té llicència per a sis tipus d’activitats, però no per prestar cap servei de l’àmbit de la seguretat privada. Així ho acredita un informe del departament d’Interior, datat el 6 de juny i signat pel conseller, Miquel Buch, que la conselleria ha lliurat al grup parlamentari de la CUP i al qual ha tingut accés el TOT Barcelona.

L’informe assegura que, de les 10 persones de Desokupa –nom comercial de la  mercantil Conciencia y Respeto 1970, S.L.– que van actuar al desnonament polèmic del Poble-sec al gener, només dues disposaven d’habilitació de vigilant de seguretat privada: un dels empleats i el que s’identifica com a responsable o representant.

[r:1]

El document descriu que l’empresa, segons la informació del registre mercantil que li consta a la direcció general d’Administració de Seguretat, té per objecte social serveis auxiliars de la propietat i explotació immobiliària; administració de finques; serveis auxiliars de metall, construcció, indústria, jardineria, electroacústica o domòtica; disseny, construcció, manteniment i explotació d’instal·lacions esportives; representació d’artistes i relacions públiques; i la construcció i reforma immobiliària. Ara bé, segons Interior, “no consta que aquesta empresa disposi d’autorització per prestar cap servei corresponent a qualsevol de les activitats de seguretat privada que enumera l’article 5.1  de la llei 5/2014, de 4 d’abril de seguretat privada”. 

A més, Interior afegeix que “un cop consultat el registre de seguretat privada del ministeri de l’Interior i el registre de seguretat privada de Catalunya, s’ha comprovat que aquella entitat no hi consta inscrita com a empresa de seguretat privada”.  

Tot i això, el departament d’Interior admet que no s’ha obert a Desokupa “cap procediment administratiu sancionador per possible infracció de la normativa de seguretat privada”. El document també emfatitza que no han rebut cap denúncia per intrusisme contra aquesta empresa, “si bé a principis de l’any 2017 un sindicat del sector de la seguretat privada va fer arribar informació que havien difós alguns mitjans de comunicació sobre Desokupa”.

[r:2]

Tot i així,  el director general de la Policia, Andreu Martínez, en la seva compareixença al Parlament d’aquest dimecres va apuntar que la policia administrativa està al cas de les activitats de Desokupa.

Més informació

Comentaris

    Anem pef feina? 20/07/2019 1:52 am
    Estem al cas que hi ha una organització paramilitar actuant a ca nostra, però no hi podem fer rès per què la ampara el règim.
    vendetta 19/07/2019 7:32 am
    fan la feina ke no fas tu fernanda colau

Nou comentari