Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes demanen la destitució del responsable de Mossos en l’operatiu on hi havia Desokupa
  • CA

El col·lectiu de defensa de l’habitatge Sindicat de Barri del Poble-sec ha anat aquest matí fins a les portes del Parlament per denunciar l’operatiu policial del 15 de gener, quan Mossos d’Esquadra haurien dut a terme almenys una acció en consonància amb treballadors de l’empresa de pressió immobiliària Desokupa, segons mostra un vídeo emès per TV3.

En aquelles imatges es veu com, durant una detenció, els empleats de Desokupa col·laboren en una detenció de la policia catalana. Per això, des del col·lectiu del Poble-sec han denunciat la “connivència, complicitat i ajuda explícita dels Mossos d’Esquadra” amb una companyia acusada de recórrer a mètodes “d’extorsió, intimidació i agressions” per forçar que els ocupants d’un pis marxin. En aquest sentit, el Sindicat de Barri del Poble-sec ha demanat “la destitució immediata del responsable d’aquell operatiu” del carrer Fontrodona, que va acabar amb el desallotjament d’una desena de joves i la detenció de quatre d’ells.  

Així mateix, els activistes han acusat la policia de participar en una desocupació extra-judicial, ja que no s’havia emès cap ordre judicial. Fonts de Mossos d’Esquadra neguen que aquest fos l’objectiu de la seva actuació i expliquen que se’ls va avisar per múltiples trucades que avisaven d’una baralla a l’edifici. Quan van arribar, es van trobar amb resistència, empentes i un cop de peu per part d’un dels ocupants i es van fer detencions per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, expliquen. De la mateixa manera, apunten que les imatges no són lineals i no mostren tota una seqüència com per ser jutjada correctament. 

Tot i i així, fonts del Sindicat mantenen que els Mossos ja sabien de la presència dels treballadors de Desokupa –alguns d’ells amb antecedents– i que se’ls va permetre entrar a l’edifici des del primer moment per forçar els ocupants a marxar. 

La CUP acusa els Mossos de ser còmplices de Desokupa

El grup parlamentari de la CUP, a més, ha aprofitat la sessió de control per registrar una pregunta per demanar explicacions a l’executiu per aquella actuació. La diputada dels anticapitalistes, Maria Sirvent, ha acusat la policia catalana de ser còmplice de la “màfia” dels “neonazis”, en referència a Desokupa. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha evitat donar explicacions sobre aquell episodi en concret i s’ha limitat a recordar que Mossos d’Esquadra identifica tots els implicats en una actuació, “sigui l’empresa Desokupa o siguin els mateixos ocupants”.

Sirvent, a més, ha destacat que el veïnat veu al conseller Buch “com El Padrí de Daniel Esteve”, l’empresari al capdavant de Desokupa. Tanmateix, Buch ha negat qualsevol tipus de complicitat amb la companyia de pressió als ocupants i ha insistit a dir que en qualsevol desallotjament la policia catalana “no desnona ningú”, sinó que “actua per ordre d’un jutge” i per “protegir la comitiva judicial”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa