Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
300 veïns es manifesten a la plaça de Sants contra Desokupa
  • CA

300 veïns del barri de Sants, segons xifres de la Guàrdia Urbana, han sortit aquesta tarda al carrer per protestar contra la pressió immobiliària que exerceixen empreses privades que fan desallotjaments extrajudicials. La principal assenyalada: Desokupa, liderada per Daniel Esteve, i encarregada de crear un clima de tensió deu dies enrere al bloc Gayarre 42, en què van aconseguir que dues famílies marxessin del pis que ocupaven mentre que quatre del mateix bloc s’hi van quedar. Com a acte de resposta, el Grup d’Habitatge de Sants ha fet una crida a la mobilització contra l’especulació i les pràctiques que posen en perill el dret a l’habitatge de famílies en situació vulnerable.

En la marxa, convocada a les 18h de la tarda a la plaça de Sants, s’han sentit càntics com “Desokupa, fora del barri” i “Bardón, matón”. Aquesta última referència va dirigida a Antonio Fernández Bardón, l’empresari propietari de la finca que hauria contractat la companyia de Daniel Esteve per actuar a l’edifici de Gayarre. A més, a mode de protesta, els manifestants s’han posat caretes amb la seva cara impresa.

La manifestació ha mostrat una pancarta també en què es podia llegir “ni especuladors ni matons” i “Gayarre es defensa, els barris no estan en venda”. Unes paraules que, finalment, també han acabat pintades a la calçada del davant de l’edifici en qüestió amb pintura blanca. 

La representant del Grup d’Habitatge de Sants, Llum Oliver, ha fet una crida, a més, a respectar “els drets” de les famílies que es veuen abocades a ocupar un habitatge “buit”. També ha interpel·lat la Generalitat perquè reguli les actuacions dels Mossos d’Esquadra en les intervencions de les empreses de desallotjaments extrajudicials, ja que, segons el seu parer, “fins ara els han protegit” quan “haurien d’evitar que actuessin”.

Una veïna mobilitzada contra les accions de Desokupa. / D.C.

Una veïna mobilitzada contra les accions de Desokupa. / D.C.

Durant la mobilització, una dotació de quatre furgonetes dels antiavalots de la Bridada Mòbil (BRIMO) dels Mossos els ha acompanyat, a més de diverses patrulles de la policia catalana i la Guàrdia Urbana. El recorregut de la marxa ha seguit el carrer de Sants des de la plaça homònima fins al carrer del Moianès, on han girat per dirigir-se finalment cap al bloc Gayarre. No s’han hagut de lamentar incidents, ha predominat l’ambient festiu i l’avís a les xarxes socials de Daniel Esteve –havia arribat a desafiar els manifestants per veure qui convocava més gent– ha quedat en no res. No s’hi ha presentat. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a juny 09, 2019 | 11:08
    FRAN BCN juny 09, 2019 | 11:08
    Tot això es de molta hipocresia. Es pero que mai, mai a ningú que tingui un pis en propietat li entrin okupes, ja que després la batalla que haurà de gestionar es immensa. Per això està Desokupa.... una cosa el dret a l'habitatge digne i l' altra el dret a la propietat....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa