Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre detinguts en un desallotjament de Desokupa al Poble-sec que ha acabat en càrregues
  • CA

Quatre persones han acabat detingudes per “atemptats contra l’autoritat” després dels enfrontaments entre manifestants i Mossos d’Esquadra al Poble-Sec. Veïns del barri han denunciat que Desokupa ha dut a terme un desallotjament violent en un edifici d’apartaments situat a la cruïlla dels carrers Fontrodona i Piquer, molt aprop de la Sala Apolo. Almenys membres de l’empresa, coneguda pels seus mètodes violents, haurien fet fora a diverses famílies amb menors i fins i tot haurien agredit els ocupants, tot i que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) no ha informat de ferits.

Segons ha explicat al TOT Barcelona un portaveu del Sindicat de Barri de Poble-sec, es tracta d’un edifici nou que havia estat ocupat per diverses famílies. Cap al migdia un grup d’homes vestits de negre i amb guants han accedit a la finca amb la intenció de desallotjar els inquilins, el que ha provocat que un grup de veïns i activistes es concentrés davant de la porta perquè sospitaven que eren empleats de Desokupa.

Agents de la Brimo dels Mossos d’Esquadra desplaçats fins a la zona han intentat dispersar els veïns que volien aturar el desallotjament i la protesta ha acabat en càrregues contra els manifestants. Un cop han dissolt la concentració i els ànims s’han calmat, la policia ha format un cordó policial per protegir l’entrada a la finca i evitar que els veïns s’hi acostessin.

Fonts policials informat que els agents dels Mossos han respost a una trucada i han mediat entre “les persones que ocupaven els pisos i el personal que ha enviat l’empresa propietària de l’immoble”. Segons ha pogut saber aquest diari, l’edifici és propietat d’un fons d’inversió internacional i hauria estat ocupat aquest mateix dimarts o fa pocs dies. També s’ha pogut confirmar que les persones que han intentat desallotjar els ocupes eren personal de Desokupa.  

 

Més notícies
“Amb un desnonament obert mai saps si podràs sopar a casa”
Notícia: “Amb un desnonament obert mai saps si podràs sopar a casa”
Comparteix
Unes 200 entitats denuncien el patiment de les famílies que esperen a ser desnonades sense una data fixa
A Barcelona hi ha 47 desnonaments cada setmana
Notícia: A Barcelona hi ha 47 desnonaments cada setmana
Comparteix
El nombre de llançaments s’ha reduït un 26,4% des del 2013, però el ritme de descens s’ha frenat els últims anys
El desplegament d’antiavalots de Mossos als desnonaments indigna entitats veïnals i la CUP
Notícia: El desplegament d’antiavalots de Mossos als desnonaments indigna entitats veïnals i la CUP
Comparteix
La diputada Natàlia Sànchez retreu a la conselleria d'Interior el "desplegament brutal" d'antiavalots per "garantir la propietat privada"
Desallotjament exprés en una antiga escola ocupada
Notícia: Desallotjament exprés en una antiga escola ocupada
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han fet marxar diverses persones que s'havien colat a l'antiga seu de l'escola Padre Damián, a Sarrià

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Moi a gener 15, 2019 | 20:41
    Moi gener 15, 2019 | 20:41
    No em sembla gens bé l'especulació immobiliària que pateix Barcelona, és horrorós! Ara bé. Dit això també vull dir que, en la meva opinió, Desokupa és una gran empresa que fa una gran tasca defensant un deret bàsic com és el deret a la propietat privada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa