L’Ajuntament anuncia la retirada de les mesures cautelars del TSJC contra el dentista municipal

El consistori reprèn els preparatius per obrir la primera clínica a Nou Barris el primer semestre de 2021

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimarts al matí la retirada de les mesures cautelars del TSJC contra el dentista municipal, que el passat juny van obligar al consistori a aturar aquest projecte estrella del programa electoral d’Ada Colau. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha assegurat que el consistori reprèn ja els preparatius per obrir la primera clínica a Nou Barris el primer semestre de 2021. El projecte preveu obrir de moment dos locals i atendre fins a 36.000 persones, amb tarifes entre un 13% i un 40% més baixes que al mercat ordinari.

“El TSJC ens ha donat la raó i estem molt contents, confiem plenament que la sentència definitiva vagi en la mateixa línia”, ha declarat. Segons Tarafa, la sentència avala que el consistori té prou competències per obrir aquest servei i que un cop en funcionament no generarà “perjudicis greus ni irreparables” als usuaris ni als dentistes privats, com havia al·legat el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC). Tarafa ha recordat que la primera clínica tindria 8 butaques, atendrà al públic general i no rebrà cap subvenció pública directa per no causar competència deslleial: “La rebaixa de preu mai serà a costa de les condicions salarials, ni de la qualitat dels materials, sinó prestant el servei sense obtenir-ne cap benefici”. 

La setmana passada el govern municipal va anunciar un acord amb odontòlegs privats per oferir descomptes socials, com a pedaç davant la incertesa judicial sobre el servei de dentista municipal. En paral·lel, l’any passat va començar a funcionar un servei especial d’odontologia gratuïta per a persones vulnerables, que ja ha superat el miler de pacients, tots ells derivats de treballadors socials i centres d’inserció.

Més informació

Nou comentari