Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició acusa Colau d’electoralisme per l’anunci del servei de dentista
  • CA

L’anunci de l’Ajuntament de Barcelona que crearà un servei municipal de dentistes a preus assequibles ha provocat les crítiques de l’oposició. 

PDECat

La regidora del Grup Municipal Demòcrata Sònia Recasens ha assegurat  que l’alcaldessa “dona per inaugurada la campanya electoral” amb aquest anunci tan a prop de les eleccions municipals. Per a Recasens, “el projecte és inviable i serà insostenible, perquè no serà capaç d’ajustar-se a la demanda”. “Després de prometre rebaixes en la funerària i l’aigua, el populisme de Colau ofereix ara, a cinc mesos de les eleccions, dentista a preus barats”, ha criticat.

La regidora demòcrata ha defensat que seria una opció molt millor optar per la “tarifació social” per ajudar “els col·lectius i famílies més necessitades” a accedir al dentista.

A més a més, el PDECat adverteix que “l’estudi de mercat es basa en dades i tarifes de l’any 2014 i es preveu posar el servei en marxa el 2020, sis anys més tard, amb el risc de que tot quedi desfasat”. 

PSC  

Els socialistes també han criticat el projecte presentat. “Ens n’hem assabentat per la premsa i esperarem a conèixer detalls. Però sona a improvisació electoralista. I d’entrada ens estranya que l’empresa que gestiona els aparcaments ara faci de clínica dental, en referència al fet que serà BSM qui ofereixi el servei. Estarem molt atents al que diguin els sectors professionals i el departament de Salut de la Generalitat”, han dit fonts del PSC.

PP

El PP ha acusat l’alcaldessa directament de fer una “demagògia” que “no té límits”.

Cs

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, troba que el servei municipal d’odontologia és “un invent de Colau” que respon “a la seva desesperació pel fracàs de les seves polítiques”. Per a Mejías, “un Ajuntament ha de solucionar els problemes de la seva competència” i no ficar-se en altres terrenys.

Tot i compartir “la necessitat d’ajudar i protegir els més vulnerables”, Mejías ha puntualitzat que “ni tan sols se sap en què consisteix el servei, d’on sortirà els diners per finançar-lo ni quines seran les condicions per prestar-lo”. I ha conclòs: “a pocs mesos de les eleccions, això és una mesura electoralista que compromet la següent legislatura“.

Més notícies
Barcelona tindrà un servei de dentista municipal a preu assequible
Notícia: Barcelona tindrà un servei de dentista municipal a preu assequible
Comparteix
L’Ajuntament calcula que el consultori està operatiu d'aquí un any i podrà atendre unes 36.000 persones l’any
Dentista gratis per als usuaris dels serveis socials de Barcelona
Notícia: Dentista gratis per als usuaris dels serveis socials de Barcelona
Comparteix
El nou servei oferirà tractaments no coberts per la sanitat pública, com restaurar càries, retirar arrels i col·locar pròtesis, entre d'altres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa