Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord de l’Ajuntament amb odontòlegs privats com a pedaç per la suspensió del dentista municipal
  • CA

La suspensió cautelar del dentista municipal ha obligat l’Ajuntament de Barcelona a reaccionar. I la resposta ha arribat en forma d’acord amb odontòlegs privats, concretament els de l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD). L’associació, que forma part de la patronal Pimec, ha acceptat reduir entre un 35% i un 40% el preu dels seus serveis per a clients que disposen de la targeta rosa o la targeta Barcelona solidària, segons han anunciat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i el president de l’associació, Joan Josep Guarro.

Al juny passat un jutjat de Barcelona va suspendre de forma cautelar el dentista municipal del consistori perquè podia provocar “perjudicis d’impossible o difícil reparació” als operadors privats. Ara, l’acord amb l’AECAD actuarà com a pedaç fins que es resolgui el contenciós judicial entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Odontòlegs, que va presentar el recurs al dentista municipal. 

[r:1]

Preguntada per la situació del dentista municipal, Tarafa ha explicat que estan a l’espera de la resolució del TSJC. Ha detallat que, en cas que s’aixequin les cautelars, espera que es pugui posar en funcionament el primer semestre de 2021: “La màquina està preparada perquè quan s’aixequi la cautelar poder fer efectiva aquesta mesura: dentista gratuït, dentista operador i la col·laboració amb la AECAD “.

L’acord implica que les persones usuàries de qualsevol d’aquestes targetes poden escollir entre les clíniques dentals associades a la AECAD i adscrites a el programa d’odontologia social, i rebre tractaments a uns preus inferiors als de mercat.

[r:2]

Per exemple, els beneficiaris de la targeta rosa gratuïta i la targeta Barcelona solidària pagaran un màxim de 18,60 euros per una higiene dental, o bé 20 euros per als usuaris de la Targeta Rosa Reduïda, i en el cas de les obturacions senzilles els preus serien de 32,55 i 35 euros, respectivament, i en les pròtesis completes la despesa seria inferior als 400 euros.

El conveni no implica cap aportació econòmica de les parts, ja que les pròpies clíniques assumiran el descompte dels tractament amb la reducció del preu pactat, i en un primer moment serà vigent fins a desembre de 2021 prorrogable dos anys més per acord mutu de l’Ajuntament i de la AECAD.

Més notícies
Un jutjat suspèn el dentista municipal per “possible falta” de competències
Notícia: Un jutjat suspèn el dentista municipal per “possible falta” de competències
Comparteix
La magistrada ha concedit la mesura cautelar sol·licitada pel Col·legi d'Odontòlegs a fi d'evitar "perjudicis d'impossible o difícil reparació"
L’Ajuntament presentarà un recurs contra la suspensió del dentista municipal
Notícia: L’Ajuntament presentarà un recurs contra la suspensió del dentista municipal
Comparteix
Els serveis jurídics consideren que la mesura cautelar dictada a petició del Col·legi d'Odontòlegs està "poc motivada"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa