Janet Sanz adverteix que “s’equivoca” qui cregui que el top manta s’arregla amb policia

La segona tinenta d'alcaldia assegura en una entrevista a 'El Periódico' que en el seu entorn hi ha més preocupació per l'emergència climàtica

La política de l’Ajuntament de Barcelona respecte del top manta no ha canviat. Ho assegura la segona tinent d’alcaldia, Janet Sanz, en una entrevista a El Periódico. “No hi ha canvis sobre el que ja feia la ciutat de Barcelona. Les operacions se saturació ja existien”, afirma, tot i que després ha d’admetre que se’n van fer dues en quatre anys –totes dues en els últims mesos del mandat– i que ara n’hi ha una d’engegada des de la segona setmana.

Malgrat defensar amb aquests arguments el dispositiu posat en marxa el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle –número 3 de la llista del PSC–, també adverteix que “si algú pensa que amb polítiques de seguretat resoldrem el problema del top manta, s’equivoca“. També matisa que la necessitat d’acompanyar les actuacions de la policia a la via pública és present també en el discurs de Batlle.

Pel que fa a la qüestió de la inseguretat, amb l’increment de delictes –un 31% més de robatoris violents el primer semestre del 2019 que en la primera meitat del 2018–, la minimitza. “El que veig en el meu entorn és una enorme preocupació per l’emergència climàtica. No identifico una percepció superior d’inseguretat. Hi ha altres temes més prioritaris per meu entorn, com la precarietat laboral”, assegura. 

Més informació

Nou comentari