Buch: “Celebro que l’Ajuntament afronti finalment el top manta”

El conseller d'Interior assegura que és "prematur" avaluar la tasca d'Albert Batlle però recorda que la venda ambulant il·legal és competència municipal

La macrooperació contra el top manta posada en marxa ahir, com a dispositiu permanent, és celebrada pel departament d’Interior, que hi participa amb els Mossos d’Esquadra però considera que és competència de l’Ajuntament de Barcelona. Ho ha argumentat així el conseller del ram, Miquel Buch, en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio.

[r:2]

“El top manta i les conductes incíviques, igual que la relaxació en control del trànsit, generen percepció d’inseguretat. Per tant, celebro que després d’un any de dir-ho jo repetidament, l’Ajuntament ho afronta. Amb suport dels Mossos, que sempre el tindran. Però les competències sobre l’espai públic són seves. Fins ara hi ha hagut una relaxació i ara es comença a afrontar”, ha dit.

Tot i així, ha assegurat que és “prematur” avaluar la tasca del flamant tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. I ha afegit que “també cal treballar la pota de la cohesió social, perquè els manters són persones que poden estar en situació de vulnerabilitat”. “S’han de formar laboralment perquè es puguin integrar. Això no pot ser objectiu d’Interior ni de la tinença de Seguretat, per això cal una feina transversal, perquè només amb tasques policials no se solucionen segons quins problemes”, ha advertit.

El dispositiu es va estrenar ahir i està previst de manera indefinida durant tota la jornada. Però ahir mateix ja es va veure que els manters tornen a la zona a la nit, quan marxa la policia.

[r:1]

Més informació

Comentaris

    el mussol emprenyat 31/07/2019 9:38 am
    no t'equivoquis, els colaus fan veure que fan alguna cosa. Igual els continuen avisant als manters de les redades

Nou comentari