Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dispositiu permanent contra el top manta a tot el front marítim i al centre
  • CA

Operació contra el top manta a diversos punts del front marítim i del centre de Barcelona. El dispostiu conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària ha desplegat més d’un centenar d’agents a primera hora del matí per evitar que els manters poguessin instal·lar-se a la Barceloneta i altres punts del litoral, una de les zones calentes de la venda ambulant.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha anunciat que es destinaran 100 agents dels tres cossos de seguretat per convertir el dispositiu en permanent. “Som capital del comerç de proximitat i cal protegir-lo”, ha dit Batlle des del passeig Joan de Borbó de la Barceloneta. L’operatiu té com a missió “eradicar” el top manta i s’organitzarà en dos torns de matí i tarda des deles 9.30 fins a les 22.00.

El nou responsable de Seguretat del consistori té un plantejament molt més contundent que el de BComú, que va intentar evitar centrar la problemàtica del top manta en una solució policial. A mesura que es va acostar el final del mandat, els comuns, davant la situació de descontrol, van haver d’intensificar les batudes i van desplegar dos dispositius permanents: un a plaça Catalunya i un al portal de la Pau, que ara es veuran ampliats a altres zones de la ciutat.

Dispositiu de saturació

Fonts policials han explicat al TOT Barcelona que el desplegament dels agents s’ha produït al passeig Joan de Borbó, a la plaça Pau Vila, al passeig Colom i al portal de la Pau. També s’han fet intervencions a les Rambles, a la plaça Catalunya i al passeig de Gràcia per evitar que els manters es puguin reubicar. En principi no està prevista que hi hagi detencions o comisos. “És un dispositiu de saturació que dona continuïtat als ja desenvolupats en els últims mesos”, indiquen les mateixes fonts. 

Els agents es dediquen a fer un patrullatge intensiu per les zones afectades. Comerciants i restauradors feia temps que reclamaven una actuació contundent i sembla que els resposanbles policials tenen intenció de mantenir el dispostiu durant un temps indeterminat.

La inseguretat, una prioritat

Batlle ha insistit que la inseguretat “no és irreversible” i, però tampoc “pot cronificar-se”. El regidor de Seguretat, molt actiu aquestes primeres setmanes del mandat, ha assegurat que totes les accions que està treballant la seva àrea van en aquesta direcció. Després de la mort d’un home a les portes d’una discoteca del Port Olímpic, Batlle ha reconegut que la situació “preocupa” al govern municipal i que “no és tolerable”.

El regidor socialista es reunirà el pròxim dijous amb representants de les forces de seguretat i dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic per abordar la situació i ha demanat un “esforç col·lectiu” per resoldre-la. Batlle ha tornat a avisar que “es perseguiran” les patrulles ciutadanes perquè “la seguretat pública és responsabilitat dels poders públics”. Aquest cap de setmana s’ha presentat la plataforma Salvalona, que vol pressionar els partits per incrementar la vigilància als carrers de la ciutat.

 

Més notícies
Els afectats pel top manta reclamen mesures urgents a Colau
Notícia: Els afectats pel top manta reclamen mesures urgents a Colau
Comparteix
L’associació, que agrupa comerciants i restauradors, volen un pla que demostri la voluntat de l’Ajuntament d’aplicar les ordenances
Intervenen 4 milions d’euros en productes de Chanel falsificats destinats al top manta
Notícia: Intervenen 4 milions d’euros en productes de Chanel falsificats destinats al top manta
Comparteix
La Guàrdia Civil localitza més d'un miler d'objectes a Badalona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa