Els afectats pel top manta reclamen mesures urgents a Colau

L’associació, que agrupa comerciants i restauradors, volen un pla que demostri la voluntat de l’Ajuntament d’aplicar les ordenances

La Plataforma d’Afectats pel Top Manta, formada per 29 associacions de comerciants i restauradors de Barcelona, ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que convoqui una reunió i posi en marxa mesures “urgents” –abans del 31 de juliol– per posar fre a la venda ambulant, que malgrat els operatius policials de les últimes setmanes continua present a moltes zones de la ciutat, com la platja, el passeig de Gràcia o el front marítim.

Les entitats denuncien que fa més d’un any van presentar un requeriment a l’Ajuntament i encara no han rebut resposta “tot i que l’escrit descriu detalladament les actuacions il·legals denunciades i les fonamenta en les ordenances municipals vulnerades”. La plataforma critica que el top manta no només afecta l’activitat econòmica dels comerciants, sinó que perjudica la imatge de la ciutat.

Sense voluntat política

La petició, que arriba en un moment en el qual l’Ajuntament encara no té govern efectiu perquè BComú i PSC encara negocien el repartiment de carteres, denuncia que fa molt temps que no hi ha “cap acció, ni voluntat política, per pal·liar l’actual situació en la via pública”. Segons els comerciants, la situació està fora de control i alerten “de les tensions amb els vianants, comerciants, veïns i veïnes; i dels riscos en matèria de seguretat i mobilitat que suposa aquesta activitat il·legal”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona s’ha defensat assegurant que manté un contacte “permanent i constant” amb la plataforma i el seu president, Fermí Villar. Fonts municipals han explicat a Europa Press que si no han donat resposta al requeriment és perquè “la dinàmica de treball i el contacte permanent és la millor resposta”.

Més informació

Nou comentari