Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP critica que “el PSC estigui guanyant la batalla del top manta per incompareixença de Bcomú”
  • CA

La CUP veu amb preocupació la deriva del govern de l’Ajuntament de Barcelona en el nou mandat després de les polítiques aplicades contra el top manta. El que va ser el número dos en la llista cupaire a les eleccions del 26 de maig, Jordi Magrinyà, ha criticat que el PSC estigui “jugant i guanyant una batalla per incompareixença de Barcelona en Comú” en matèries com la del top manta. En aquest sentit, ha criticat que el nou tinent d’alcaldia en Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, sigui “un xèrif amb ganes que la gent sàpiga que ho és”. 

El representant de la CUP també ha apuntat que “la diferència” dels comuns amb el mandat anterior és “la determinació”. El mandat passat utilitzaven “bones paraules” i es va impulsar la creació “d’una cooperativa” mentre “alternaven ràtzies de tant en tant contra els venedors ambulants”, ha concretat. Encara i així, ha esperonat el grup liderat per Ada Colau perquè recuperi l’esperit del 2015 “de garantir drets i escometre contra el CIE i la llei d’estrangeria”. En el mateix sentit, però, ha recordat que la derogació de la llei que regula l’accés al treball per als immigrants “no ha estat en cap moment les negociacions amb el PSOE”. 

En la mateixa línia, la formació sense representació al consistori ha demanat que s’aturi immediatament el dispositiu policial que evita la presència de la venda ambulant al front marítim i el centre de Barcelona. Segons ha destacat Magrinyà en atenció als mitjans, cal “establir un espai” perquè els manters puguin guanyar-se la vida sense pressió policial i, així com s’ha començat a treballar a València, és necessari “un pla de foment de reconversió dels productes” que comercialitzen els manters. A més, entre d’altres propostes, s’ha demanat la creació de diverses taules de treball, una del tercer sector per analitzar els recursos destinats a les persones nouvingudes i una altra amb col·lectius de migrants en lluita per desobeir l’actual llei d’estrangeria, i el desplegament del projecte del carnet de ciutat per a tots els residents barcelonins. 

Seguretat més enllà de la policia

A més, Jordi Magrinyà i la diputada al Parlament Natàlia Sànchez han carregat contra TV3 per haver-se referit al dispositiu contra els manters a Barcelona com “una neteja de l’espai” durant un informatiu, han assegurat. Alhora, han criticat la connivència de la gran majoria dels mitjans amb els missatges de “difamació” contra els venedors ambulants. 

En termes generals, però, la formació anticapitalista ha protestat per l’enfocament que s’ha fet a la ciutat les darreres setmanes en matèria de seguretat. Sobretot després que hagi estat el primer gran assumpte tractat per l’Ajuntament, incloent una Junta Local avançada i un ple extraordinari sobre la temàtica. En aquest punt, els cupaires han instat les forces del consistori a “fugir de les polítiques de seguretat de caràcter eminentment policial”.

Les declaracions del representant de la CUP arriben just després d’una setmana de pressió explícita contra el manters, amb un dispositiu conjunt de diversos cossos policials negant la possibilitat d’instal·lar-se a l’espai públic als venedors ambulants. Durant aquests dies, els manters s’han vist abocats a treballar únicament a partir del vespre, quan es concentren en massa a la zona del Portal de la Pau. 

Més notícies
“Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Notícia: “Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Comparteix
Després d'una setmana en què s'ha intensificat la pressió contra la venda ambulant, la mobilització ha volgut combatre els missatges de "criminalització" del sector
Collboni defensa que comuns i PSC coincideixen “totalment” en la política sobre top manta
Notícia: Collboni defensa que comuns i PSC coincideixen “totalment” en la política sobre top manta
Comparteix
Celebra que estan "absolutament coordinats" en la gestió dels manters

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa