Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni defensa que comuns i PSC coincideixen “totalment” en la política sobre top manta
  • CA

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha defensat que comuns i PSC coincideixen “totalment” en la política sobre els manters i que estan “absolutament coordinats”. En una entrevista al Via Lliure de Rac1 ha exposat que operatius similars “es venen fent des del passat mandat” i ha recordat “el de plaça Catalunya o l’anomenat Mercat de la Misèria”.

Collboni també ha dit que els manters no són “un problema de seguretat” sinó que “el problema és “que hi ha una evident activitat que perjudica sobretot el petit comerç de Barcelona” que “paguen els seus impostos, compleixen les normes, i també hem de pensar en ells quan adoptem mesures”. Ha afegit que “en primer lloc és un problema social” i per això ha defensat que la taula constituïda continuarà funcionant a partir del setembre per abordar “el tema des de totes les òptiques, que no són estrictament les de seguretat”.

[r:1]

El líder socialista al consistori ha dit que encara no hi ha data per trobar-se amb els manters per escoltar les seves reivindicacions, tal i com els venedors del top manta van reclamar divendres en una marxa convocada pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants. “Estem disposats a parlar-ne”, ha dit Collboni, que ha recordat la trobada que hi va haver durant la campanya electoral.

Pel que fa a la campanya presentada divendres per desincentivar les compres als manters, Collboni ha dit que aquestes compres “fan mal al comerç i al final perjudiquen la convivència”. Sobre la possibilitat de multar els consumidors, ha dit que prefereixen “la conscienciació que les multes”, però ha recordat que les ordenances permeten sancionar. 

Ha exposat que “no es pot normalitzar la compra a punts que no estan autoritzats, primer perquè cronifica una situació cap societat avançada pot deixar que es cronifiqui, que és de precarietat, explotació laboral moltes vegades, tràfic de productes il·legals sense cap tipus de control sanitari, dret de marca, certificació d’origen, i hem de vetllar perquè les normes es compleixin”.

Més notícies
Andreu Martínez: “Confiem que Colau estigui en sintonia amb el seu tinent d’alcaldia de Seguretat”
Notícia: Andreu Martínez: “Confiem que Colau estigui en sintonia amb el seu tinent d’alcaldia de Seguretat”
Comparteix
El director dels Mossos considera que "és bona notícia que l'Ajuntament assumeixi desacomplexadament les seves competències de seguretat"
D'esquerra a dreta: Rosa Alarcón, Janet Sanz, Xavier Flores i Damià Calvet. / Europa Press (David Zorrakino)
El govern d’Ada Colau es reunirà amb els manters però no hi negociarà horaris de tolerància
Notícia: El govern d’Ada Colau es reunirà amb els manters però no hi negociarà horaris de tolerància
Comparteix
La tinenta Janet Sanz demana implicació a la resta d'administracions per canviar la llei d'estrangeria i buscar alternatives laborals als venedors
“Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Notícia: “Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Comparteix
Després d'una setmana en què s'ha intensificat la pressió contra la venda ambulant, la mobilització ha volgut combatre els missatges de "criminalització" del sector
La tornada ‘dissimulada’ dels manters a l’intercanviador de Renfe a la plaça Catalunya
Notícia: La tornada ‘dissimulada’ dels manters a l’intercanviador de Renfe a la plaça Catalunya
Comparteix
La pressió policial al front marítim empeny els venedors a altres punts de la ciutat | Alguns s'asseuen a la zona d'on els van foragitar al febrer i obren un mica el farcell
La Plataforma d’Afectats pel Top Manta censura els atacs “partidistes” a l’operatiu policial
Notícia: La Plataforma d’Afectats pel Top Manta censura els atacs “partidistes” a l’operatiu policial
Comparteix
El col·lectiu agraeix el dispositiu que pretén evitar la presència de manters

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa