El govern d’Ada Colau es reunirà amb els manters però no hi negociarà horaris de tolerància

La tinenta Janet Sanz demana implicació a la resta d'administracions per canviar la llei d'estrangeria i buscar alternatives laborals als venedors

El govern d’Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC) es reunirà “en els propers dies” amb representants dels manters de Barcelona, tal com ha demanat el col·lectiu aquesta setmana fins i tot amb una protesta davant l’Ajuntament. Es queixen del nou operatiu de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra a la Barceloneta i de les declaracions del tinent de seguretat, Albert Batlle, que interpreten com una aposta municipal per la mà dura fruit del pacte de govern amb el PSC.

Aquest divendres la tinenta d’urbanisme Janet Sanz (BComú), preguntada per la premsa en una roda de premsa sobre l’accessibilitat al metro, ha avançat que l’executiu barceloní té previst reunir-se amb els venedors “com ja s’ha fet altres vegades”, amb l’objectiu de “conèixer la situació i les demandes del col·lectiu”. “La seguretat no pot ser l’única resposta”, ha defensat. No ha obert la porta, en canvi, a explorar horaris o zones de tolerància com voldrien una part dels manters: “Hem de buscar solucions i això no passa tant per horaris com per oferir-los alternatives laborals”.

[r:7]

“No ho podem fer sols, cal la implicació de les altres administracions per exemple per agilitzar els permisos de treball”, ha dit. Sanz ha desvinculat l’operatiu de Batlle i ha assenyalat a la Generalitat, que segons ella “s’ha posat les piles” perquè els Mossos “liderin” el nou operatiu policial contra el top manta i “ha trobat a l’Ajuntament al seu costat”. 

Els comuns mantenen així el seu relat sobre la inserció social i marquen perfil propi davant del PSC sense enfrontar-s’hi. Precisament a la mateixa hora, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni presentava una nova campanya amb la que l’Ajuntament recordarà als turistes que si compren al top manta poden ser multats amb fins a 500 euros, mentre que comprant a comerços “legals” contribueixen a “fer ciutat”.

Més informació

Comentaris

    Compte amb la demagògia. 03/08/2019 12:26 pm
    Les alternatives laborals les cercaran per tota la població a l'atur, o només pels que fan activitats il·legals?

Nou comentari