El dispositiu policial contra el top manta s’adaptarà segons la resposta dels manters

El director dels Mossos argumenta que l'operatiu ha de ser "flexible" i "adaptable"

El dispositiu policial contra el top manta a Barcelona s’adaptarà segons la resposta dels manters. En una entrevista a RAC1, el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha assegurat que, malgrat que qui lidera el dispositiu és el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, la voluntat és que aquest sigui “flexible” i “adaptable” perquè és “difícil de preveure què passarà l’endemà”.

[r:1]

Martínez ha apuntat que veuen amb “confiança” la “línia clara”de Batlle sobre aquesta qüestió. A més, el director general dels Mossos ha donat per erradicat el fenomen dels narcopisos al Raval, malgrat reconèixer que encara en queden alguns que estan vigilant.

Martínez ha negat que Barcelona sigui una ciutat insegura. “Les dades objectives de seguretat demostren que és una ciutat segura”, ha dit. Amb tot, ha apuntat que el repunt en robatoris i furts genera una “alta sensació d’inseguretat a la ciutadania”. 

Per tal que la reincidència torni a ser un agreujant, el director general del Mossos ha reclamat una reforma del Codi Penal per castigar la reincidència. “Necessitem modificacions legals que treballin d’una manera més contundent la multireincidencia”, ha subratllat. 

[r:2]

Pel que fa als crims que hi ha hagut en les darreres setmanes a la ciutat, Martínez ha assenyalat que en els últims estius hi ha hagut uns cinc crims, la xifra que s’ha assolit ara, i ha apuntat que no hi ha una “situació d’alerta organitzada” perquè són “fets aïllats” sense relació entre ells

Més informació

Nou comentari