Un grup de manters fugen per la ronda Litoral i la Guàrdia Urbana ha de tallar el trànsit

La policia arresta tres persones per delicte contra la propietat industrial i desordres públics | Endavant denuncia una operació "altament perillosa"

El dispositiu permanent contra el top manta ha anat més enllà del que policialment s’anomena saturació aquest dimarts a la tarda, i que implica que els agents que hi estan destinats ocupen l’espai públic de manera que ja no hi caben els manters. És un mecanisme dissuasiu. Però quan la policia és sobre el terreny si detecta el que considera un possible delicte hi intervé activament. Així ha començat l’incident d’avui.

[r:1]

Després d’una nit en què s’ha comprovat que els venedors sense llicència tornen a la zona quan marxen els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària, aquesta tarda la Guàrdia Urbana n’ha trobat al moll d’Espanya. Segons fonts municipals, s’ha fet una intervenció durant la qual s’ha arrestat tres persones. Però hi ha hagut tensió entre manters i policies, i als detinguts se’ls ha acabat imputant també desordres púbics.

El cas és que un grup d’uns vint manters, segons han indicat testimonis al TOT Barcelona, ha fugit cap a la ronda Litoral davant de les maniobres dels vehicles policials per fer-los marxar de la zona. Han acabat saltant a la calçada, amb risc de ser atropellats. Fonts municipals han indicat que els fets s’han produït entre la sortida 22, en sentit Llobregat, i 21, en sentit Besòs. La Guàrdia Urbana ha tallat aleshores la circulació durant uns minuts per evitar atropellaments.

L’organització Endavant, una de les que formen la CUP, ha difós un vídeo en què es veuen els moviments policials a la zona i agents de la Guàrdia Urbana tallant la ronda. En una piulada, han qualificat l’operació policial d'”altament perillosa”, i han acusat els agents d’impulsar els manters cap a la ronda amb les maniobres amb furgons, motos i cotxes patrulles.   

 

Més informació

Comentaris

    con cariño 31/07/2019 12:14 am
    queridos cupaires, menos demagogia , y que la CUP , ante Notario y en el Juzgado se otorgue la custodia legal de los manteros , haciéndose responsable la CUP de los mismos.

Nou comentari