Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup de manters fugen per la ronda Litoral i la Guàrdia Urbana ha de tallar el trànsit
  • CA

El dispositiu permanent contra el top manta ha anat més enllà del que policialment s’anomena saturació aquest dimarts a la tarda, i que implica que els agents que hi estan destinats ocupen l’espai públic de manera que ja no hi caben els manters. És un mecanisme dissuasiu. Però quan la policia és sobre el terreny si detecta el que considera un possible delicte hi intervé activament. Així ha començat l’incident d’avui.

[r:1]

Després d’una nit en què s’ha comprovat que els venedors sense llicència tornen a la zona quan marxen els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària, aquesta tarda la Guàrdia Urbana n’ha trobat al moll d’Espanya. Segons fonts municipals, s’ha fet una intervenció durant la qual s’ha arrestat tres persones. Però hi ha hagut tensió entre manters i policies, i als detinguts se’ls ha acabat imputant també desordres púbics.

El cas és que un grup d’uns vint manters, segons han indicat testimonis al TOT Barcelona, ha fugit cap a la ronda Litoral davant de les maniobres dels vehicles policials per fer-los marxar de la zona. Han acabat saltant a la calçada, amb risc de ser atropellats. Fonts municipals han indicat que els fets s’han produït entre la sortida 22, en sentit Llobregat, i 21, en sentit Besòs. La Guàrdia Urbana ha tallat aleshores la circulació durant uns minuts per evitar atropellaments.

L’organització Endavant, una de les que formen la CUP, ha difós un vídeo en què es veuen els moviments policials a la zona i agents de la Guàrdia Urbana tallant la ronda. En una piulada, han qualificat l’operació policial d'”altament perillosa”, i han acusat els agents d’impulsar els manters cap a la ronda amb les maniobres amb furgons, motos i cotxes patrulles.   

 

Més notícies
Els manters tornen al Port Vell de nit, quan es retira la policia
Notícia: Els manters tornen al Port Vell de nit, quan es retira la policia
Comparteix
A les deu de la nit ha acabat el dispositiu pel qual un centenar d'agents miren d'evitar l'ocupació de l'espai dels venedors ambulants
Buch: “Celebro que l’Ajuntament afronti finalment el top manta”
Notícia: Buch: “Celebro que l’Ajuntament afronti finalment el top manta”
Comparteix
El conseller d'Interior assegura que és "prematur" avaluar la tasca d'Albert Batlle però recorda que la venda ambulant il·legal és competència municipal
Dispositiu permanent contra el top manta a tot el front marítim i al centre
Notícia: Dispositiu permanent contra el top manta a tot el front marítim i al centre
Comparteix
100 agents dels Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària patrullaran zones calentes durant 12 hores al dia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: con cariño a juliol 31, 2019 | 00:14
    con cariño juliol 31, 2019 | 00:14
    queridos cupaires, menos demagogia , y que la CUP , ante Notario y en el Juzgado se otorgue la custodia legal de los manteros , haciéndose responsable la CUP de los mismos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa