Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajuntament i manters es reuneixen i pacten la creació d’una taula de negociació
  • CA

L’esperada reunió entre els manters i el govern municipal s’ha celebrat finalment aquest dimecres. La manera d’anunciar la trobada ha estat diametralment oposada al soroll que va generar el dispositiu policial contra la venda ambulant a l’espai públic. De fet, n’han transcendit ben pocs detalls. Fonts municipals concreten que el que més destacat és la convocatòria d’una “taula per abordar de forma integral les polítiques d’ocupació i d’emergència social” dels treballadors de la manta. Aquesta proposta s’ha fixat per a la setmana vinent, quan es tornaran a reunir ambdues parts. 

Els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Janet Sanz han estat els interlocutors que s’han presentat a la cita amb els venedors ambulants i han estès la mà per “mantenir i reforçar totes aquelles polítiques destinades a buscar solucions laboral i socials”, han apuntat fonts de l’Ajuntament. A més, han afegit que es buscarà intensificar aquestes opcions en els casos “més vulnerables”.

Tanmateix, el govern de Barcelona en Comú i PSC ha volgut “reiterar que la venda ambulant no autoritzada no és possible a la ciutat” i s’ha obviat la proposta de permetre’n l’acivitat a una zona o en un horari pactat, com reclamen des del Sindicat Popular de Venedors Ambulants. 

L’anunci de la posada en marxa de les negociacions arriba 9 dies després que s’iniciés el dispositiu permanent al centre i els voltants del Port Vell contra el top manta. Un reforç poliical coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Portuària que els manters denuncien que, lluny de donar-los cap solució, ha accentuat la seva pobresa. 

Cs acusa el govern municipal de “cedir”

La reunió ha provocat la crítica del grup municipal de Ciutadans. Segons el regidor Paco Sierra, “Colau ha cedit a les pressions del top manta” i el seu equip de govern ha priortzat aquesta reunió a “les reiterades sol·licituds dels comerciants de la ciutat”. 

Per a Cs, tot i les lloances que van fer del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en ple extraordinari sobre la seva àrea, els nous operatius policials contra el top manta són “efectistes, però no efectius”. El partit d’Albert Rivera també ha acusat l’equip de govern d’assetjar els comerciants “aplicant la normativa de manera arbitrària” mentre “hi ha permissivitat total amb el top manta”.

Més notícies
“L’únic que ha canviat amb Batlle és que els manters som encara més pobres”
Notícia: “L’únic que ha canviat amb Batlle és que els manters som encara més pobres”
Comparteix
Els venedors ambulants han trobat en la nit la seva única escapatòria a la pressió policial, però asseguren que les hores i vendes els són insuficients
El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. | Europa Press
El secretari de Migracions critica que Batlle “exhibeixi pressió sobre els manters”
Notícia: El secretari de Migracions critica que Batlle “exhibeixi pressió sobre els manters”
Comparteix
"És absurd abocar els manters a la competència deslleial i a l'ajut social", lamenta
“Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Notícia: “Perseguir manters no és d’esquerres”, la resposta a la nova pressió del govern municipal
Comparteix
Després d'una setmana en què s'ha intensificat la pressió contra la venda ambulant, la mobilització ha volgut combatre els missatges de "criminalització" del sector
La CUP critica que “el PSC estigui guanyant la batalla del top manta per incompareixença de Bcomú”
Notícia: La CUP critica que “el PSC estigui guanyant la batalla del top manta per incompareixença de Bcomú”
Comparteix
El representant de la formació anticapitalista Jordi Magrinyà ha exigit que s'aturi el dispositiu contra el top manta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa