Ajuntament i manters es reuneixen i pacten la creació d’una taula de negociació

El govern reitera que la venda ambulant "no és possible" i anuncia que estudiarà "polítiques d'ocupació i d'emergència social" per compensar el greuge als manters

L’esperada reunió entre els manters i el govern municipal s’ha celebrat finalment aquest dimecres. La manera d’anunciar la trobada ha estat diametralment oposada al soroll que va generar el dispositiu policial contra la venda ambulant a l’espai públic. De fet, n’han transcendit ben pocs detalls. Fonts municipals concreten que el que més destacat és la convocatòria d’una “taula per abordar de forma integral les polítiques d’ocupació i d’emergència social” dels treballadors de la manta. Aquesta proposta s’ha fixat per a la setmana vinent, quan es tornaran a reunir ambdues parts. 

Els tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Janet Sanz han estat els interlocutors que s’han presentat a la cita amb els venedors ambulants i han estès la mà per “mantenir i reforçar totes aquelles polítiques destinades a buscar solucions laboral i socials”, han apuntat fonts de l’Ajuntament. A més, han afegit que es buscarà intensificar aquestes opcions en els casos “més vulnerables”.

Tanmateix, el govern de Barcelona en Comú i PSC ha volgut “reiterar que la venda ambulant no autoritzada no és possible a la ciutat” i s’ha obviat la proposta de permetre’n l’acivitat a una zona o en un horari pactat, com reclamen des del Sindicat Popular de Venedors Ambulants. 

L’anunci de la posada en marxa de les negociacions arriba 9 dies després que s’iniciés el dispositiu permanent al centre i els voltants del Port Vell contra el top manta. Un reforç poliical coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Portuària que els manters denuncien que, lluny de donar-los cap solució, ha accentuat la seva pobresa. 

Cs acusa el govern municipal de “cedir”

La reunió ha provocat la crítica del grup municipal de Ciutadans. Segons el regidor Paco Sierra, “Colau ha cedit a les pressions del top manta” i el seu equip de govern ha priortzat aquesta reunió a “les reiterades sol·licituds dels comerciants de la ciutat”. 

Per a Cs, tot i les lloances que van fer del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en ple extraordinari sobre la seva àrea, els nous operatius policials contra el top manta són “efectistes, però no efectius”. El partit d’Albert Rivera també ha acusat l’equip de govern d’assetjar els comerciants “aplicant la normativa de manera arbitrària” mentre “hi ha permissivitat total amb el top manta”.

Més informació

Nou comentari