Barcelona insta la Generalitat a endreçar l’atenció al sensellarisme

L'Ajuntament posa com a exemple que quan un sensesostre surt sol de l'hospital no hi ha un circuit d'atenció establert

La comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, ha reclamat “lideratge” a la Generalitat de Catalunya per generar un espai de coordinació pel que fa a l’atenció a les persones sense llar. “En el seu dia hi va haver una temptativa d’estratègia nacional, que si es materialitzés permetria que hi hagués una coherència entre les administracions, un calendari i uns recursos i mecanismes d’avaluació”, ha destacat en declaracions a l’ACN.

L’Ajuntament va anunciar fa quinze dies que incrementava en 500 places les 2.200 places que ja existien per atendre persones sense llar, i de moment no preveu ampliar-ne la xifra. Fuertes ha defensat que Barcelona ha fet “un esforç molt important” i ha dit que el sensellarisme està “molt lligat al teixit urbà”. No obstant això, ha reclamat una acció decidida al Govern “per poder fer una aproximació més acurada a les necessitats de tot el territori i també fer un mapa de recursos i fins i tot afavorir un diàleg entre sistemes”.

Ha posat d’exemple una persona sense xarxa de suport que surt de l’hospital. “Quin ha de ser el canal o circuit de derivació?, com s’ha de comunicar el sistema social d’acompanyament amb el sanitari?”, s’ha preguntat. “Això requereix d’una competència supramunicipal, creiem que és la Generalitat que ho pot fer”, ha conclòs.

A part de les places que hi ha en un dels pavellons de la Fira de Barcelona, amb la darrera ampliació també hi ha tres dispositius d’acompanyament específic en altres espais. N’hi ha un per a dones, un per a joves i un altre per a persones que consumeixen drogues. Aquests tres equipaments se sumen a un hotel per a les persones amb coronavirus que no tenen on poder fer la seva recuperació.

Més informació

Nou comentari