Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rebrot a Barcelona obliga a obrir 3 nous Hotels Salut
  • CA

Els grans hospitals de Barcelona tornen a recolzar-se en la infraestructura hotelera per allotjar pacients lleus de coronavirus, en un estiu doblement complicat pel repunt de contagis i la paràlisi del sector turístic. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el programa Hotel Salut habilitarà 3 nous establiments a l’àrea metropolitana per acollir pacients lleus.

El primer s’estrenarà a la regió sanitària Metropolitana sud, concretament a l’Hospitalet. Es tracta de l’SB Plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat, que donarà suport a l’hospital de Bellvitge. El Consorci de Salut de Barcelona (CSB) ultima gestions amb la cadena Catalonia per obrir un segon Hotel Salut a la capital. I la conselleria busca un tercer establiment a la Metropolitana Nord, que podria ubicar-se a Montcada i Reixac.

Les darreres setmanes Barcelona feia prou amb un únic hotel de suport, que es dedicava a l’acollida temporal de veïns contagiats que no tenen un domicili adequat on confinar-se. Fins al juny era el Melià Sarrià, però havia de tancar per obres i es van traslladar els 4 últims pacients que hi quedaven a un altre hotel de la cadena. L’1 de juliol va obrir el nou espai, l’Hotel Barcelona Condal Mar by Melià.

El ritme al que s’està emplenant aquest hotel dona una idea de la magnitud del rebrot actual. L’hotel té 168 places hàbils i fa dues setmanes només en tenia 31 d’ocupades. “Ara ja hi ha 90 places plenes i cada dia ingressen una desena de persones”, explica Conchita Peña, coordinadora del Pla Social i Sanitari del CSB. “És una xifra variable, per exemple aquest dissabte van entrar 23 persones i avui dilluns només 3, però la tònica general és passar de 10 diàries”, contextualitza.

A aquesta velocitat, la capacitat de l’hotel s’esgotarà en una setmana. “Encara tenim espai però ens hem d’anar preparant”, assumeix. Aquest mateix dilluns personal del CSB ha visitat un establiment de la cadena Catalonia a la ciutat i de seguida que l’empresa confirmi la seva disponibilitat es formalitzarà l’acord perquè esdevengui el segon Hotel Salut de la ciutat a principis d’agost.

No serà un hotel medicalitzat, sinó que estarà sota la tutela d’un ambulatori proper. Es destinarà, igual que el Condal Mar by Melià, a pacients amb baix requeriment d’atenció mèdica i amb dificultats per fer aïllament a casa seva. 

L’hotel ‘social’ també creix

A banda, a la ciutat hi ha un hotel ‘social’ per acollir persones sense sostre que donen positiu per Covid-19 i altres col·lectius vulnerables amb contagi confirmat per PCR. Sempre casos sense simptomatologia o molt lleu, però amb una necessitat molt alta d’atenció social. Aquest establiment –l’hotel Sagrada Família– té 78 places i encara disposa de força espai. Tot i així, també es prepara pel repunt: “Ja estem parlant amb l’Ajuntament de Barcelona per ampliar el perfil de les persones que ingressen i que aculli també positius derivats de l’Atenció Primària i dels hospitals”, avança Peña. “En aquesta segona tongada ens arriba gent encara més vulnerable”, lamenta.

La plaça Europa, divendres

L’SB Plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat és el nou Hotel Salut que està més avançat. Fonts coneixedores expliquen que estarà a disposició de l’Hospital de Bellvitge ja aquest divendres. A l’abril Salut ja va habilitar dos Hotels Salut al voltant de la plaça Europa, on la suspensió de congressos i fires ha deixat centenars de llits d’hotel disponibles. En esclatar l’epidèmia va ser l’Hotel Renaissance Barcelona Fira qui va acollir pacients, mentre que l’SB Plaça Europa oferia allotjament a professionals sanitaris. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa