Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per l’augment de positius a quatre districtes de Barcelona
  • CA

La segona onada de coronavirus segueix generant inquietud a les autoritats sanitàries, que durant l’última setmana han vist com el nombre de contagis ha tornat a créixer i, a diferència de setmanes anteriors, ho fa principalment a quatre districtes situats a la meitat nord de Barcelona, la més propera al riu Besòs i que fa frontera amb Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. Així, mentre sembla l’Eixample i Sants-Montjuïc han estabilitzat els contagis i es mantenen en xifres similars a les de fa 15 dies, Nou Barris i Sant Martí gairebé doblen el nombre de positius.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que el departament de Salut ja els havia advertit que hi hauria un increment de casos perquè ara s’estan detectant positius de persones que van contraure la Covid-19 fa uns quants dies, segurament abans que es posessin en marxa la majoria de noves restriccions. En total, l’última setmana s’han detectat almenys 1.500 positius mitjançant proves PCR, tot i que les xifres del cap de setmana encara són provisionals i segurament creixeran a mesura que Salut rebi més resultats.

Incidència per districtes

Les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) reflecteixen un augment generalitzat de casos a tots els districtes de la ciutat, tot i que els més preocupants són Nou Barris (202 casos) i Sant Martí (215). Juntament amb Horta-Guinardó (136) i Sant Andreu (139), els districtes de la meitat nord suposen el 46% dels nous contagis, quan fa una setmana eren el 37%. 

En canvi a l’Eixample (238) i Sants-Montjuïc (244), les dades són molt semblants a les de la setmana passada. Gràcia (40) i Sarrià-Sant Gervasi (66) es mantenen com els districtes amb menys incidència de la Covid-19, mentre que les Corts (76) també ha registrat un increment considerable, igual que Ciutat Vella (138).

En el còmput global de la ciutat, els positius s’han multiplicat per 10 en les últimes quatre setmanes, amb una incidència bastant superior entre els joves. El grup d’edat 15-34 anys té una taxa d’incidència de 268 casos per cada 100.000 habitants, gairebé el doble que entre la resta de la població, tal com va publicar el TOT Barcelona aquest cap de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa