Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Tensió entre Vox i partidaris de Colau a la Ciutat de la Justícia
  • CA

Partidaris i detractors de Ada Colau s’han encarat a les portes de la Ciutat de la Justícia, on l’alcaldessa està citada a declarar a dos quarts d’onze del matí per subvencions a entitats afins. Hi ha entrat per una porta secundària, sense passar per l’àrea on l’esperaven els seus seguidors i la gran majoria de periodistes.

El partit ultradretà Vox ha aprofitat l’expectació mediàtica per organitzar una concentració davant del tribunal, amb pancartes i megàfon i la presència entre altres del diputat Ignacio Garriga. S’han trobat, però, una protesta de signe contrari amb la que han acabat escridassant-se.

Un grup de partidaris de la líder dels comuns s’han concentrat davant del tribunal per expressar-li suport i protestar pel que consideren una persecució política de lobbies econòmics, amb especial predilecció per la tesi que es tracta d’una maniobra per torpedinar la gestió pública de l’aigua. Les seves pancartes i càntics “Alcaldessa Valenta” s’han contraposat a les dels contraris, que recitaven “Alcaldessa dimissió” i “Fora Colau corrupta”.

La querella que ha portat Ada Colau a declarar, però, no tracta sobre la batalla de l’aigua. L’ha interposat una associació pràcticament inactiva a la ciutat, amb dirigents que tenen vincles clars amb el PSOE de Granada. L’objecte d’investigació són les subvencions i ajudes que han rebut 4 entitats socials –DESC, PAH, Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyers Sense Fronteres–, donat que Colau va ser empleada de DESC i portaveu de la PAH abans de saltar a la política institucional.

L’equip de l’alcaldessa ha intentat minimitzar la imatge d’Ada Colau al tribunal aquest divendres, perquè de ben segur serà munició política a només un any de les eleccions municipals 2023. L’alcaldessa no té previst fer declaracions a les portes del jutjat, sinó que ha convocat a la premsa directament a la seu de l’Ajuntament. A plaça Sant Jaume, en un entorn molt més controlat, valorarà com ha anat la compareixença i respondrà als periodistes sobre el procés judicial.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montse a març 04, 2022 | 10:24
    Montse març 04, 2022 | 10:24
    Amb aquesta maniobra dels ultres dretes de Vox, estan difiguran la realitat, ja que si hi ha persones que no tenen res a veure amb Vox, i que no estan d'acord amb le seves polítiques, i com està canviant la personalitat de l a ciutat Comtal, dobretot els del comerços, i que no tenen rez a veure amb aquest partit feixista. Fàstic de partit.
  2. Icona del comentari de: rd a març 04, 2022 | 10:27
    rd març 04, 2022 | 10:27
    miserable individua, inútil mentidera i botiflera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa