Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge confirma la imputació de Colau per les subvencions

El jutge de Barcelona Ignacio Sánchez García-Porrero ha confirmat la imputació de l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, per les subvencions concedides per l’Ajuntament de Barcelona a diverses entitats que serien afins al partit, segons ha avançat El Periódico. El magistrat rebutja el recurs presentat per l’alcaldessa, on reclamava l’arxivament de la causa adduint que no havia participat directament en la concessió d’aquestes ajudes i manté la citació a declarar el proper 4 de març.

La citació és fruit d’un procediment obert derivat d’una querella presentada el passat mes de desembre per una associació contra l’alcaldessa de Barcelona. S’investiguen 5 presumptes delictes: prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i  negociacions prohibides a funcionari públic.

Segons retata el rotatiu, el Tribunal Suprem sosté que contra la interlocutòria d’admissió d’una querella “no es pot interposar recurs i que l’escrit presentat per l’alcaldessa el que fa és simplement oferir una “declaració exculpatòria”. En la resolució, el jutge recorda que l’admissió a tràmit d’una querella s’acorda quan hi ha uns fets que “indiciàriament” podrien ser constitutius de delicte, “no implicant res més”.

Tot plegat va començar arran de l’entitat Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, que va demandar l’alcaldessa acusant-la d’atorgar a dit subvencions a entitats afins com l’Observatori DESC, pel que va treballar abans de saltar a la política institucional. La notificació de l’auto als procuradors porta data de 14 de gener.

Segons l’auto, l’associació considera a la denúncia que Colau va firmar la concessió d’ajudes reiterades de forma arbitrària, discrecional i sense concurrència pública, per a col·lectius que treballen en àmbits exclosos de les competències municipals. L’entitat denunciant té molt poca activitat pública, no té líder visible i dóna com a adreça de referència una oficina de la Diagonal, si bé té la seu legal en un pis de Madrid.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: josep a febrer 17, 2022 | 10:43
  josep febrer 17, 2022 | 10:43
  que la tanquin per sempre, ja ha fet prou mal.
 2. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a febrer 17, 2022 | 12:49
  Dani_Andreuenc febrer 17, 2022 | 12:49
  Me'n alegro molt.
 3. Icona del comentari de: Ups! a febrer 17, 2022 | 13:06
  Ups! febrer 17, 2022 | 13:06
  Demanar que s'arxivi una investigació?. Qui es innocent precisament el que vol es que s'investigui per deixar clar que no ha comés cap delicte.
 4. Icona del comentari de: Jo a febrer 18, 2022 | 11:15
  Jo febrer 18, 2022 | 11:15
  La gent "de a pie" q treballa a les institucions públiques hauria d estar atents a ho q es cou i donar l avís on correspongui pq ho investiguin. Ja sabem q quan entran posen els seus a prop però sempre es pot veure moviment i investigar. Podríeu preguntar pq una vegada al mes, amb cotxes oficials, les planes majors es desplacen a TMB tots a la mateixa hora!
 5. Icona del comentari de: Llu a febrer 21, 2022 | 01:37
  Llu febrer 21, 2022 | 01:37
  Ja era hora de que algù li demanes comptes a aquesta alcaldessa desbocada que estem patin els barcelonins per els seus fets i mala administraciò del Ajuntament. Ella i els seus satel.lits han fet i desfet sense ordre ni concert i Barcelona ha estar regida per uns incapacitats sense cap preparaciò per estar al front del Ajuntament de Barcelona. La disbauxa ha estat a l'ordre del dia, han manegat com si Barcelona fos seva i volguesin destruir-la. No hi ha dret que una dona sense cap preparaciò per un lloc tan important estigui fent de les seves arbitraria-ment. El mal català que van fer fora de França ens la va col.locar de tebot, mai va ser escollida per votacio per els barcelonins. Per tan, FORA aquesta inutil avans que destroci mes del que ja ho ha fet a la nostre ciutat. I la oposiciò a veure que hi fa en un cas tan greu. Semble que no ni hagi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa