ERC proposa un solar de la UB per resoldre la disputa entre el MACBA i el CAP del Raval

Els republicans anuncien un potencial acord per ubicar l'ambulatori en un terreny de la facultat d'història que s'usa com a les pràctiques d'arqueologia

El grup municipal d’ERC ha anunciat aquest dilluns al vespre, com ha avançat El Periódico, que ha proposat un solar de la Facultat de geografia i història de la UB per desencallar el conflicte entre el MACBA i l’ambulatori del Raval Nord. Es tracta d’un terreny que els estudiants d’arqueologia fan servir com a jaciment de pràctiques i que ja és de propietat municipal. Els republicans proposen ubicar-hi el nou CAP del Raval Nord i mantenir per al museu d’art contemporani la cessió de la Capella de la Misericòrdia. Els dos terrenys estan situats a pocs metres de distància.

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha difòs l’article en un tuit amb el que també ha emfatitzat que “bon govern és acords i no confrontacions”. “El grup municipal ha treballat fins l’últim minut per fer una proposta realista, ràpida i solvent que pot fer compatible un CAP Raval nou amb l’ampliació del MACBA”, ha dit. “No és una victòria de ningú, és una victòria del barri i de la ciutat”, ha defensat el candidat.

Segons la informació publicada, el solar s’hauria de requalificar perquè actualment és zona verda i la conselleria de Cultura s’obriria a compensar a la UB amb uns altres terrenys on fer les pràctiques d’arqueologia. ERC portarà la proposta –que ja hauria esboçat a Cultura, Salut i la UB– a la comissió municipal de Cultura de la setmana vinent i el destí de la Capella de la Misericòrdia es votaria definitivament al plenari de finals de mes.

Més informació

Nou comentari